Gemeente Capelle a/d IJssel

Buurtbemiddelaar helpt Capellenaar bij oplossen ruzie


Op zaterdag 13 november opende wethouder Wim de Bruin de locatie Wisselspoor 6, waar bewoners terecht kunnen voor meer informatie over buurtbemiddeling. Samen met de Capelse Muziekschool en het Brede School Netwerk Schollevaar-Oost heeft het project Buurtbemiddeling een ruimte gekregen in de voormalige locatie van kleuterschool De Baanbreker. Binnenkort start de gemeente met het werven van enthousiaste Capellenaren, die - na het volgen van een training - gaan proberen om ruziënde partijen weer 'rond de tafel te krijgen'.

De buurtbemiddelaars, die in het voorjaar van 2005 van start gaan, proberen problemen op te lossen tussen buren of buurtgenoten. De bemiddelaars spelen niet voor rechter. Zij proberen de partijen zelf een oplossing voor het probleem te laten bedenken. Buurtbemiddeling is een project van de gemeente Capelle aan den IJssel, politie en Comwonen.

Meer informatie
Voor meer informatie over buurtbemiddeling kunt u contact opnemen met Elisabeth Smit, telefoon 010-4582118, e-mail: elisabeth@boc.nu.