Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelse chocolade Kanjers uitgereikt tijdens de Sint Nicolaasintocht


Afgelopen zaterdag reikte burgemeester Joke van Doorne tijdens de intocht van Sint Nicolaas op het Stadsplein aan de jongens en meisjes van de scouting en de jeugdbrandweer Capelse Kanjers in chocoladevorm uit. Met de uitreiking van deze chocolade Kanjers werden deze jongeren, die ieder jaar weer paraat staan om de aankomst van Sint Nicolaas op het Vuykterrein veilig te laten verlopen, op een bijzondere wijze in het zonnetje gezet. Ook de jonge pieten zijn bij deze huldiging niet overgeslagen.

Tijdens de Sint Nicolaasintocht van vorig jaar is door de burgemeester het plan gelanceerd om zo'n Capelse Kanjer door kinderen te laten ontwerpen en dat heeft inmiddels geresulteerd in een fraaie Kanjer in de vorm van een medaille. Aanvankelijk bestond het idee om de uitreiking van de Capelse Kanjer jaarlijks tijdens de intocht van Sint Nicolaas te laten plaatsvinden, maar bij nader inzien is toch besloten deze uitreiking verspreid over het jaar te laten gebeuren. Twee jongeren hebben deze onderscheiding al in ontvangst mogen nemen, vanwege hun bijzondere prestaties.

Kent u een Capelse Kanjer?
De onderscheiding Capelse Kanjer is speciaal bedoeld voor jongeren onder de 18 jaar, die iets speciaals voor hun medemens betekenen. Dat hoeft dus niet persé een heldendaad te zijn. Ook jongeren die de zorg voor een hulpbehoevende op zich nemen of veel werk voor een vereniging verrichten kunnen in aanmerking komen voor deze onderscheiding. Kent u ook een dergelijke jongere in uw omgeving, dan kunt u deze persoon als kandidaat voordragen bij het kabinet van de burgemeester.