Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

14/11/04 Prinses Margriet bij viering 80 jaar NCRV-radio

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont op zondag 14 november in Theater Orpheus te Apeldoorn een deel van het jubileumconcert bij ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van NCRV-radio. Het concert onder de titel 'En God Schiep...de radio'wordt uitgevoerd door bekende Nederlandse musici en solisten. De solisten worden begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker.

Het jubileumconcert start met de première van zeven liedjes over de zeven dagen van de schepping. De liedjes zijn speciaal ter gelegenheid van het jubileumconcert geschreven door zanger Daniel Lohues, cabaretière Sara Kroos, zanger Gerard van Maasakkers, jazzvertolkster Denise Jannah, zangeres Fréderique Spigt, cabaretier Jeroen van Merwijk en popmusicus Spinvis. Deze muzikanten brengen de liedjes ook ten gehore.

De rest van het concertprogramma is samengesteld door luisteraars van de NCRV-radio en lezers van de NCRV-gids. Zij hebben uit ieder decennium tussen 1920 en 2000 de liedjes gekozen die hen na aan het hart liggen. Tijdens het jubileumconcert worden de meest gevraagde nummers uitgevoerd door onder andere Mathilde Santing, Lenny Kuhr, Liesbeth List, Tony Neef, Mike Boddé, Izaline Calister en Joris Linssen.