Ingezonden persbericht


Haarlem, 27 oktober 2004

Heimwee in Teylers Museum 14 november

Op initiatief van kunstenaar Michèle Baudet vinden van 13 t/m 28 november op verschillende plaatsen in Haarlem activiteiten plaats die te maken hebben met het fenomeen heimwee. Teylers Museum roept bij veel mensen associaties op met heimwee. Vandaar dat drie activiteiten worden georganiseerd die gerelateerd zijn aan dit onderwerp.

De directie van Teylers Museum heeft het genoegen u uit te nodigen voor de opening van de presentatie

Heimwee in Teyler

Art Video's van Rineke Dijkstra, Etta Säfve, Anne Verhoijsen, Sara Blokland, Danielle van vree en Michèle Baudet

op zondag 14 november om 14.00 uur.

De presentatie wordt geopend door Karel Schampers, directeur Frans Hals Museum.

Dwalend door het museum vindt de bezoeker op onverwachte plaatsen video's van hedendaagse kunstenaars. De presentatie is uitsluitend te zien tijdens Heimwee in Haarlem en duurt tot en met 28 november 2004.

In Teylers Museum vinden rondom Heimwee in Haarlem nog twee andere activiteiten plaats:
* Op donderdag 18 november om 20.00 uur het Heimwee Symposion waarin sprekers als Rutger Kopland, Huub Oosterhuis en Tijs Goldschmidt debatteren over Heimwee o.l.v. Arend Jan Heerma van Voss
* Op vrijdag 19 november zijn er unieke Avondwandelingen door Teylers Museum waar u als bezoeker in de toekomst nog vaak naar zal terugverlangen.

Voor het Symposion en de Avondwandelingen dient u te reserveren via reserveringen@teylersmuseum.nl of tel. 023 - 531 90 10. (Haast u, want het aantal plaatsen is beperkt).

Met vriendelijke groet,

Marjan Scharloo
Directeur

De opening in Teylers Museum maakt deel uit van verschillende openingen die op 14 november in het kader van Heimwee in Haarlem plaatsvinden. De programmering biedt u de mogelijkheid van de ene naar de andere locatie te wandelen.

12.00 uur De Hallen, Lezing over Heimwee n.a.v. de tentoonstelling van Roy Villevoye en Ed van der Elsken, Grote Markt 16 13.00 uur de Vishal, Opening van de expositie POINT of VIEW - heimwee mondial door Mustafa Öcal, Grote Markt 20 16.30 uur Schuurshow/ talkshow in de Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9 -----------------------

---- --