Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persbericht

12 november 2004

Van Geel naar de VS om over klimaat te spreken

Staatssecretaris Van Geel (Milieu) reist zondag 14 november naar de Verenigde Staten om met de Amerikanen over het klimaatbeleid te praten. Dit bezoek is een voorbereiding op de mondiale klimaatconferentie in Argentinië volgende maand. Na de VS brengt Van Geel ook een bezoek aan Brazilië en Argentinië.

Van Geel reist deze maanden rond de wereld om te proberen tijdens de klimaatconferentie (COP 10) in december een discussie te starten over het klimaatbeleid na 2012, wanneer het Kyoto-protocol afloopt. Een aantal landen is tot nu toe terughoudend geweest om over klimaatbeleid te spreken, terwijl steeds duidelijker wordt dat wereldwijde maatregelen nodig zijn om de klimaatverandering af te remmen.

Van Geel wil cruciale landen als India, China, Brazilië, Zuid-Afrika en de VS betrekken bij dit debat, zodat in Buenos Aires een begin gemaakt kan worden met de verkenning van het post-Kyoto klimaatbeleid. Aan het slot van zijn reis zal Van Geel in Argentinië praten over de Europese inbreng tijdens de klimaatconferentie in december.

Washington

Maandag 15 november spreekt Van Geel in Washington met chairman James Connaughton van de White House Council on Environmental Quality, administrator Andrew Natsios van het US Agengy for International Development, administrator Mike Leavitt van het Environmental Protection Agency, deputy secretary for environment Kyle McSlarrow van het Department for Energy, under secretary for Global Affairs Paula Dobriansky van het Department of state.

New York / New Jersey

Dinsdag 16 november spreekt Van Geel met commissioner Erin Crotty van het Environment Conservation Department in New York, met administrator for policy, planning and science Jeanne Herb van het Department of Environmental Protections in New Jersey.

Brazilië

Donderdag 18 november spreekt Van Geel in Brazilië met Dilma Rousseff, minister for Mining and Energy, Emerton Vieira Vargas director of the department of Environment and special themes van het Ministry of Foreign Relations, Claudio Langone vice minister of Environment en Eduardo Campos, minister of Science and Technologie.

Argentinië

Vrijdag 19 november zal Van Geel de klimaatconferentie COP 10 voorbespreken met voorzitter Raúl Estrada van de klimaatconferentie en staatssecretaris Atilio Savini van Milieu en Duurzame Ontwikkeling.

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=18825 )