Ingezonden persbericht

Spectaculaire aankomst Sinterklaas

Aankomst zondag 14 november

BUSSUM, 20041007 -- Aankomst per stoomtrein, heeft honden geadopteerd van Belinda Meuldijk. Voor het eerst in de geschiedenis dat Sinterklaas één van zijn honden meeneemt naar Bussum


Op zondag 14 november komt de Sint op ludieke wijze aan per stoomtrein op het parkeerterrein van Q-park achter het station Naarden-Bussum.
De zondagse intocht in Bussum wordt dit jaar nog grootser aangepakt dan ooit.
Mede dank zij de steun van de vele sponsors, 350 medewerkenden w.o. toneelvereniging de Tovenaar, manege Nieboer uit Hoogezand (50 ruiters), NS, Q-Park, politie en brandweer Gooi en Vechtstreek

Henk de Bruijn organisator namens de Stichting Feest en Gedenkdagen en het Bussums Winkelhart gaf ons alvast een kijkje in het programma van Sinterklaas.
Sinterklaas vertrekt s'morgens al vroeg per stoomtrein van de VSM vanuit Apeldoorn.
Om 12.00 uur arriveert de stoomtrein met Sinterklaas, Pieten en 100 gasten van de Rabobank onder onder luid gefluit op het parkeerterrein van Q-park gelegen achter het station Naarden-Bussum.
Op het parkeerterrein is een speciaal perron gebouwd voor Sinterklaas.
Voorafgaande aan de aankomst zijn er véél activiteiten, waaronder een aantal Pietenorkesten.
Vivian Boelen welke ook dit jaar de presentatie verzorgd, zal samen met Burgemeester Milo Schoenmaker en Belinda Meuldijk , Sinterklaas verwelkomen.
Héél bijzonder is dat Sinterklaas ook één van zijn honden (Madonna) heeft meegenomen, die samen met een aantal Pieten op het perron op Sint staan te wachten.
Sinterklaas was vorig jaar zo onder de indruk gekomen van de inzet van Belinda om de Spaanse zwerfhonden, welke onder erbarmelijke omstandigheden rondzwerven een beter leven te geven, dat Sint besloot, er een aantal in zijn paleis onderdak en een goed tehuis te gegeven, waaronder deze lieve Madona een Galgo hond.
Na uitgestapt en ontvangen te zijn zal hij de vele aanzeige kinderen en ouders begroeten en toespreken, waarna de witte schimmel Amerigo wordt bestegen.
Omstreeks 12.30 uur gaat de grote optocht beginnen door de straten van Bussum naar het Wilhelminaplantsoen.
Het wordt een gigantische intocht met méér dan 120 Pieten, 70 paarden en koetsen, 20 antieke auto's en 4 Pietenorkesten die om ca. 13.15 in het centrum zullen aankomen bij de grote tent.
Daar wordt hij opgewacht door Burgemeester Milo Schoenmaker, welke in de tent de sleutel van de "Slaapkamer van Sinterklaas" zal overhandigen.
De kinderen krijgen de gelegenheid om op audiëntie bij Sinterklaas te gaan en te genieten van de vele activiteiten die op het plein en in het centrum plaatsvinden.
Ook staan er kramen met chocomelk, poffertjes, erwtensoep, warme worst en warme bisschopswijn.
Om 16.00 uur vertrekt Sinterklaas met de grote optocht naar zijn "Slaapkamer" om daar om ca. 16.30 uur aan te komen.
Deze is voor het 5e jaar gesitueerd in het prachtig mooie pand van Le Tresor gelegen tegenover de aankomstplaats, waarna Sinterklaas de meereizende gasten in de stoomtrein uitzwaait en zijn intrek neemt in zijn "Slaapkamer".
Ook dit jaar stelt Sinterklaas de kinderen van Nederland in de gelegenheid de "Slaapkamer" van 15 november tot 5 december te bezoeken en gratis hun schoen te komen zetten.
Sinterklaas is elke zaterdag- en zondagmiddag zelf aanwezig samen met zijn Pieten.
De bezoektijden van zijn "Slaapkamer" zijn dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur , alsmede donderdag en vrijdagavond tot 21.00 uur.
Slaapkameradres is: Le Tresor - Slochterenlaan 5 - Bussum.
Uitvoerige informatie zie: www.winkelsinhetgooi.nl of www.bussumswinkelhart.nl.
E-mailen naar Sinterklaas kan ook info@bussumswinkelhart.nl