SPECSAVERS

Veel misverstanden over contactlenzen

Veel misverstanden over contactlenzen

Veel brildragers denken dat zij geen lenzen kunnen dragen. Vaak berust dat op een misverstand. Specsavers Opticiens ruimt deze misverstanden uit de weg. Uit recent onderzoek dat Specsavers Opticiens liet uitvoeren door onderzoeksbureau TNS NIPO blijkt dat het dragen van contactlenzen veel minder voorkomt dan het dragen van een bril. Van de Nederlandse bevolking draagt 3% uitsluitend contactlenzen, terwijl 9% het dragen van een bril en contactlenzen afwisselt. Lage cijfers in vergelijking tot de 55% die een bril draagt.

Nog altijd zijn er veel misverstanden over contactlenzen. Dit blijkt uit een inventarisatie van vragen die mensen regelmatig stellen aan medewerkers van Specsavers Opticiens.
Reidar Bakker, woordvoerder Specsavers Opticiens: 'Veel mensen denken dat het onmogelijk is lenzen te dragen als men zowel een bril heeft voor lezen als voor veraf zien. Varifocale lenzen, zoals de geavanceerde en ultrazachte easyvision varifocale lens, helpen dit misverstand de wereld uit. Ook voor mensen met een cilinderafwijking biedt Specsavers de mogelijkheid om lenzen te dragen. Specsavers heeft zogenaamde torische lenzen in haar assortiment. Die leveren een perfect zicht op. En over misverstanden gesproken: veel mensen denken dat het dragen van lenzen minimaal enkele weken wennen vergt. Dit is echter alleen het geval bij harde lenzen en juist niet bij zachte lenzen. Specsavers stimuleert, mede om die reden, het gebruik van zachte lenzen. Naast de snelle gewenning hebben zachte lenzen ook als voordeel dat ze weinig irritatie geven, goed af te wisselen zijn met een bril en dat er minder kans is om ze te verliezen. Ze raken namelijk minder snel los van het oog dan harde lenzen.'

Speciaal boekje in de winkel
Specsavers heeft een nieuw en gratis boekje over lenzen in de winkel. Het gaat in op de verschillende levensstijlen en de lenzen die daarbij passen.

///

Noot voor de redactie,