Politie Groningen

Persberichten zondag 14 november 2004

provincie Groningen, 14-11-2004 -

Groningen: fietsers geven valse naam op
De politie heeft zaterdagmiddag op de Turfsingel een 17-jarige jongen uit Groningen en 16-jarige jongen uit Sappemeer aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Politieagenten zagen drie jongens op een fiets door het rode verkeerslicht rijden. Het drietal werd staandegehouden. De agenten kregen bij de twee jongens het vermoeden dat zij een valse naam hadden opgegeven. Zij werden meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek hun ware identiteit. Na verhoor mochten beide jongens met ieder twee bekeuringen op zak het politiebureau verlaten.

Groningen: rolstoel houdt politie en brandweer bezig
Een rolstoel in het water van de Marwixkade heeft de politie zaterdagochtend- en middag enige tijd tijd beziggehouden. De politie werd gewaarschuwd door omwonenden met de melding dat zij in het water een rolstoel hadden zien drijven. De rolstoel was bij de komst van de politie inmiddels gezonken. De agenten namen het zekere voor het onzekere en waarschuwden de duikers van de brandweer. Zij troffen aan de zijde van het Prof. H.C. van Hallpad de gezonken rolstoel aan. Na een uur zoeken naar een mogelijk slachtoffer staakten de duikers hun zoektocht. Door stroming bleek het zoeken bijna onmogelijk. Ook de melders hadden niemand in het water gezien. Daarnaast is bij de politie geen melding van een vermissing binnengekomen. De politie probeert de eigenaar van de rolstoel op te sporen.

Groningen: politie zoekt getuigen van aanrijding
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding, die zaterdagavond omstreeks 22.40 uur op het Gedempte Zuiderdiep heeft plaatsgevonden. Op het Gedempte Zuiderdiep ter hoogte van de Schoolholm kwam een personenauto in botsing met een politieauto. De politie zoekt getuigen van de aanrijding, omdat de toedracht nog niet helemaal duidelijk is. Mensen die iets van het ongeval hebben gezien, kunnen contact opnemen met basiseenheid Centrum via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Bij het ongeval raakte overigens niemand gewond.

Groningen: automobilist moet rijbewijs inleveren
De politie heeft zaterdagavond- en nacht op de Europaweg een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde op deze locatie alleen op snelheidsexcessen. In totaal reden elf automobilisten harder dan 90 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Een 22-jarige automobilist uit Kropswolde reed 102 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De Kropswolder bleek zijn rijbewijs niet bij zich te hebben. Hierop werd de man zijn auto in bewaring genomen. Hij krijgt zijn auto terug, zodra het rijbewijs wordt ingeleverd. Ook 49-jarige man uit Pieterzijl reed fors te hard. De radardetector klokte hem op 103 km/uur en reed de man zodoende 53 km/uur te hard. Ook de Pieterzijlster moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op tegen alle snelle rijders.

Groningen: vrouw gewond bij kop-staart botsing
Een 46-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagnacht op de Eikenlaan bij een verkeersongeval gewond geraakt. De vrouw zat als passagier naast haar 63-jarige man in de auto. Op de Eikenlaan werd de auto van het echtpaar van achteren aangereden door een andere auto, die bestuurd werd door een 41-jarige man uit Groningen. Door de klap botsten beide autos tegen een boom. De vrouw raakte als enige gewond. Zij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen raakten beschadigd en moesten worden afgesleept. Een blaastest op straat wees uit dat de 41-jarige Stadjer alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek na de ademanalysetest 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Er volgen nog meer berichten