Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht 14-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Hond vergiftigd

VEENENDAAL Een rondje over het Prins Willem-Alexanderpark werd een Jack Russel fataal. Iemand had er hondenvoer met blauwe korrels neergelegd. Het hondje had er een hap van gegeten en overleed een uur later. Een dierenarts stelde vast dat de viervoeter vergiftigd was. Buurtbewoners hadden het voer met gif al van straat gehaald en gaven het aan de politie. Die heeft de zaak in onderzoek.

Vechtende sporters

VEENENDAAL Twee groepen aanhangers van sportclubs waren zaterdagavond rond 19.15 uur niet bepaald sportief. Aanhangers van de ene club zouden de anderen hebben toegeroepen dat hun club meer punten had, waarop een vechtpartij ontstond. Eén man mist een tand, een ander werd met vermoedelijk een fietsketting of een slot geslagen en liep hierdoor een gat in zijn hoofd op. Mogelijk zijn er meerdere mensen gewond geraakt. De politie heeft de zaak in onderzoek; er is nog niemand aangehouden.

Zinloos geweld

VEENENDAAL Surveillerende agenten hielden zondagmorgen rond 02.40 uur een 19-jarige jongeman uit Veenendaal aan wegens zinloos geweld. Op de Markt zagen de agenten een 21-jarige jongeman uit Veenendaal met een bloedneus. Hij verklaarde met een vriend uit een horecagelegenheid te zijn gekomen en aangesproken, beledigd en geslagen te zijn door een andere jongeman. Zijn even oude vriend werd even in de wurggreep gehouden. Daarna ging de belager er vandoor.

Op het moment dat de twee jongens met de politie praatten, liep de jongeman net langs en werd direct aangehouden. Hij verklaarde dat hij dacht dat de 21-jarige er niet van was gediend aangesproken te worden. Daarom zou hij, bang geslagen te worden, zelf hebben geslagen. Hij had behoorlijk wat alcohol op. Hij is ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Een 17-jarige inwoner van Veenendaal deed zondagmorgen rond 03.30 uur aangifte van zinloos geweld na een avondje stappen. Bij de bus die hem en enkele vrienden van de disco naar Veenendaal zou brengen had de 17-jarige om onbekende reden een kopstoot gehad van een andere jongeman. Na aankomst in Veenendaal had hij van dezelfde jongen nog drie stompen in zijn gezicht gehad en was bedreigd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Te veel alcoholWIJK BIJ DUURSTEDE Doordat hij over de Markt racete, viel een automobilist zondagmorgen rond 03.15 uur op. Na een korte achtervolging werd de 29-jarige bestuurder uit Wijk bij Duurstede staande gehouden. Hij bleek te veel te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 785 ug/l, ruim 3,5 keer de wettelijk maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.