Utrecht stad, 11.40 uur

Utrecht 14-11-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Man met vuurwapen aangehouden

UTRECHT Zaterdagmiddag 13 november heeft de politie in een woning aan de J. Kinkerstraat een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij was in het bezit van een vuurwapen met scherpe patronen en een blok hasj.

De politie kwam om 16.30 uur aan de deur bij de woning aan de J. Kinkerstraat, omdat daar mogelijk een 39-jarige man uit Utrecht binnen zou zitten die verdachte is in een mishandelingzaak. Deze man werd niet aangetroffen. Wel trof de politie een 19-jarige man uit Utrecht aan die een vuurwapen aan zijn broeksband had en in het bezit was van scherpe patronen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens zijn fouillering bleek de 19-jarige Utrechter een plak vermoedelijke hasj bij zich te hebben. De politie heeft het vuurwapen en de drugs in beslag genomen en onderzoekt de zaak.

Onrustig op Hoog Catharijne

UTRECHT Zaterdagmiddag 13 november was het onrustig op Hoog Catharijne. De politie heeft drie mannen uit Schoonhoven en een meisje uit Utrecht aangehouden.

Toen de politie iets voor 17.00 uur een groep jongeren aansprak dat zij zich moesten verwijderen, voldeden enkelen niet aan deze vordering. Een 21-jarige man uit Schoonhoven verzette zich en werd aangehouden. Hierbij heeft de politie pepperspray moeten gebruiken, omdat een grote groep zich tegen hen keerde. Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse en er zijn vervolgens nog drie aanhoudingen verricht. Een 18-jarige man uit Schoonhoven, omdat hij zijn broer wilde bevrijden. Een 20-jarige man uit Schoonhoven belemmerde eveneens de aanhoudingen en voldeed niet aan bevel of vordering. Een 16-jarig meisje uit Utrecht werd aangehouden vanwege openlijk geweld en belediging van de politie. Tijdens het incident is bij een winkel door één van de jongeren een beveiligingspoortje vernield. De politie onderzoekt de zaak.

Tasjesdieven aangehouden

UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie aan het Oudkerkhof drie mannen aangehouden die ervan verdacht worden even daarvoor een tasje te hebben gestolen van een bezoeker van een horecagelegenheid.

Om 23.30 uur kreeg de politie de melding dat een 45-jarige vrouw uit Utrecht even daarvoor van haar tas was beroofd in een horecagelegenheid aan de Korte Minrebroederstraat. Het horecapersoneel had een verdacht persoon in de zaak gezien. De bestolen vrouw zag even later bij een horecagelegenheid aan het Oudkerkhof iemand die aan het signalement voldeed en belde de politie. De Utrechtse vrouw had de politie aangegeven dat in haar tas een digitale camera zat. Toen de politie poolshoogte ging nemen bleken drie mannen (20, 21 en 23 jaar en allen uit Utrecht) de digitale camera van de vrouw te bekijken. De politie heeft alledrie mannen aangehouden en onderzoekt de zaak.

Aanrijdingen met teveel alcohol op

UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie op twee verschillende locaties automobilisten aangehouden, die bij een aanrijding met teveel alcohol op achter het stuur hadden gezeten.

Om 19.45 uur kregen agenten de opdracht te gaan naar de Europalaan. Daar was een auto achtergelaten, nadat de bestuurder tegen een verkeerslicht was aangereden. In de omgeving trof de politie de inzittenden aan. Het bleek dat een 30-jarige vrouw uit Utrecht had gereden en een blaastest wees uit dat zij teveel alcohol had gedronken. Ademanalyse op het politiebureau gaf aan dat zij 390 ug/l alcohol in haar lichaam had. Dit is bijna twee keer de maximaal toegelaten hoeveelheid. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van drie uur.

Bij een aanrijding, om 21.05 uur, op de kruising tussen de Laan van Nieuw Guinea en de Makassarstraat bleek een 26-jarige man uit Utrecht teveel te hebben gedronken. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 675 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Dit is meer dat drie keer de maximaal toegelaten hoeveelheid. Proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingevorderd.