Lekstroom, 11.45 uur

Utrecht 14-11-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Autodieven aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 november heeft de politie aan het Van Herwijneplantsoen drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.

Om 02.50 uur kreeg de politie de melding dat een getuige drie personen had gezien die zich verdacht ophielden tussen de autos aan het van Herwijneplantsoen. Ter plaatse trof de politie een opengebroken auto aan, waarvan het contactslot al was verwijderd. De auto was op een krik gezet, om mogelijk de velgen te verwijderen. In de omgeving hield de politie drie mannen uit Utrecht aan (20, 20 en 21 jaar), die voldeden aan het signalement. In de omgeving stond de auto van één van de verdachten. Deze auto bleek niet verzekerd en er lagen gereedschap in waarmee autos konden worden opengebroken. De auto is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.

Mishandeling

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 november heeft de politie aan de Weidstraat een 27-jarige man uit Utrecht aangehouden voor mishandeling. Hij had een 22-jarige man uit Nieuwegein in zijn gezicht geslagen.

Om 02.05 uur zag de politie een vechtpartij ontstaan op de Weidstraat. Een twist die in de horeca was ontstaan werd buiten voortgezet. De politie trok de vier betrokkenen uit elkaar, maar kon niet voorkomen dat de Utrechter de Nieuwegeiner in zijn gezicht sloeg. Hierop hebben de agenten de 27-jarige man uit Utrecht aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling.

Zonder helm

IJSSELSTEIN Doordat zij zonder helm op een brommer reden, viel een 15-jarige jongen uit IJsselstein en zijn 13-jarige passagier uit diezelfde plaats zaterdagmorgen rond 11.00 uur op de Parklaan op bij agenten. De jongens zagen de agenten ook en verstopten zich achter een auto, maar de agenten vonden het duo. De bestuurder kreeg twee bonnen, een voor het niet dragen van de helm en een voor het besturen van de brommer terwijl hij nog geen 16 is. Op het politiebureau bleek dat de jongens een valse naam hadden opgegeven. De jongens werden ontboden en kwamen met de fiets naar het politiebureau. Daar kregen ze een bekeuring voor het opgeven van een valse naam. De fiets bleek vorig jaar in Utrecht gestolen te zijn. De 15-jarige en zijn ouders verklaarden dat ze de fiets via internet hadden gekocht. Proces-verbaal is opgemaakt.

Man aangehouden

NIEUWEGEIN Een getuige die zaterdagavond rond 19.50 uur zag dat twee mannen probeerden rolluiken van een pand aan de Hildo Kropstraat te vernielen, belde direct de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, stapte één man uit de auto en de bestuurder reed er mee weg. De man die uitstapte, een 40-jarige inwoner van Nieuwegein, wilde niets verklaren. Plotseling kwam er een 32-jarige Amsterdammer aan, die verklaarde dat hij de Nieuwegeiner daar op kwam halen. De 40-jarige is ingesloten terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Hennepkwekerij aangetroffen

IJSSELSTEIN Doordat water via de kozijnen naar beneden stroomde, werd de politie zaterdagmiddag rond 14.00 uur naar een pand aan de Johann Knoopstraat gestuurd. Via een ladder probeerde een agent het pand binnen te komen. Juist op dat moment wezen buurtbewoners erop dat de bewoner van het pand er net aan kwam rijden. De man, 30 jaar, wilde eerst doorrijden, maar werd door de agenten staande gehouden. Samen gingen zij de woning binnen en troffen daar een hennepkwekerij aan. In totaal 160 planten, oogstrijp, zijn inbeslaggenomen. Proces-verbaal is tegen de bewoner opgemaakt.