Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Campagne Wereld Kinderdag 2004 gaat van start

Ronald Koeman, Ruud Gullit en Robert ten Brink helpen een handje

Amsterdam, 14 november 2004 - Vandaag hebben Robert ten Brink, Ronald Koeman en Ruud Gullit in de Amsterdam ArenA het startsein gegeven voor de Wereld Kinderdag-campagne 2004. Van maandag 15 november tot en met zondag 21 november zamelen de Nederlandse McDonald's restaurants geld in voor de bouw van Ronald McDonald Huizen.

Tijdens de campagne kunnen gasten van de McDonald's restaurants voor ¤ 0,50 een Post-it-blokje kopen in de vorm van een hand. De opbrengst hiervan gaat geheel naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Vandaag verkocht presentator en Kinderfondsambassadeur Robert ten Brink de eerste 'handjes' aan Ronald Koeman en Ruud Gullit op de middenstip van de Amsterdam ArenA, voor aanvang van de wedstrijd Ajax-Feijenoord. "Als ambassadeur van het Kinderfonds zet ik me al enige tijd in om het werk van de Ronald McDonald Huizen onder de aandacht te brengen", aldus Robert ten Brink. "Zieke kinderen hebben hun ouders hard nodig en in de Ronald McDonald Huizen kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren, vlakbij het ziekenhuis. Ik ben blij dat McDonald's het initiatief neemt om rond Wereld Kinderdag geld in te zamelen." Ajax onderhoudt al jaren een intensieve relatie met het Ronald McDonald Kinderfonds.

Activiteiten
Van 15 november tot en met 21 november wordt behalve met de Post-it-blokjes ook op andere manieren geld ingezameld voor de bouw van Ronald McDonald Huizen. Zo draagt McDonald's in de actieperiode ¤ 0,20 van elk verkocht Medium en Super McMenu af aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Daarnaast organiseren de restaurants lokaal allerlei activiteiten om geld op te halen, van kinderen schminken tot auto's wassen in de McDrive.

Wereld Kinderdag
Op Wereld Kinderdag staat de hulp aan kinderen wereldwijd centraal. Deze dag is in 1989 in het leven geroepen door de Verenigde Naties na het aannemen van het Verdrag voor de Rechten van het Kind en wordt jaarlijks gevierd op 20 november. McDonald's in Nederland organiseert elk jaar rond Wereld Kinderdag allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Ronald McDonald Kinderfonds en McDonald's vragen tijdens Wereld Kinderdag aandacht voor de rechten van het (zieke) kind.

Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds is de Nederlandse afdeling van de internationale Ronald McDonald House Charities en verantwoordelijk voor de bouw van Ronald McDonald Huizen in Nederland. Een Ronald McDonald Huis biedt een 'thuis ver van huis' aan ouders van ernstig zieke kinderen, vlakbij het ziekenhuis. Momenteel zijn er dertien Ronald McDonald Huizen in Nederland. Het Kinderfonds zorgt voor de landelijke PR en fondsenwerving, staat de bestaande Huizen met raad en daad bij, ontwikkelt beleid met richtlijnen waarbinnen de Huizen opereren en biedt materiële steun.


---



Ingezonden persbericht