1e persbericht van zondag 14 november 2004

Eindhoven 14-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken bromfietser botst op geparkeerde auto

Op de Anthony van Leeuwenhoeklaan is zaterdag rond 22.45 uur een 27-jarige bromfietser uit Eindhoven op een geparkeerde auto gebotst. De bromfietser bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,65 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Pieter Zeemanstraat is zondag rond 00.20 uur een 36-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man met zijn auto van links naar rechts over de rijbaan zwalken. Hij bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,85 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Aarle-Rixtel: Automobilist botst tegen boom

Op de Lieshoutseweg is zaterdag rond middernacht een 31-jarige Duitse automobilist de controle over zijn stuur verloren en tegen een boom gebotst. De man is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Hier werd ook een bloedproef afgenomen. Na behandeling kon de man naar huis. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Motorrijder onderuit

Op de Wilhelminastraat is zaterdag rond 12.40 uur een 22-jarige motorrijder uit Asten de controle over zijn stuur verloren. De motorrijder viel tegen een verkeerspaal en de motor tolde over een verkeersheuvel en kwam vervolgens tegen de auto van een 42-jarige man uit Asten terecht. De motorrijder is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop.

Best: Verdachten van ramkraak aangehouden

Op de Erica zijn zondag rond 5.00 uur na een achtervolging twee Eindhovenaren van 33 en 19 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van een ramkraak bij twee bedrijfspanden aan de Koningin Julianaweg en poging inbraak bij een winkel aan de Hoofdstraat in de nacht van zaterdag op zondag. De gewaarschuwde politie ging ter plaatse en zag een verdachte auto wegrijden. De politie gaf een stopteken, hier werd echter niet op gereageerd. De bestuurder verhoogde de snelheid van zijn auto waarop de politie de achtervolging inzette. Op de Erica werd de auto aan de kant gezet en sprongen de bestuurder en een inzittende uit de auto. De 33-jarige verdachte werd in een sloot naast de rijbaan aangehouden. De 19-jarige verdachte werd even later door een surveillancehond eveneens in de sloot aangetroffen. In de auto was een doorverbinding gemaakt en er lag elektrische apparatuur in het voertuig. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Gemert: Overlastbezorgers aangehouden

In een horecagelegenheid aan het Binderseind zijn zondag rond 2.30 uur twee jongens van 16 en 18 jaar uit Erp aangehouden. Zij worden verdacht van het proberen te slaan van een medewerker en het bezorgen van overlast in de horecagelegenheid. Het tweetal was eerder die avond de horecagelegenheid uitgezet omdat ze zich lastig gedroegen. Kort daarop kwamen ze echter weer terug. De 18-jarige verdachte zou toen geprobeerd hebben om een medewerker met een glas te slaan. Beide jongens werden aangehouden door de medewerkers en overgedragen aan de politie. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Mierlo: Zwaar gewond bij aanrijding

Op de kruising Geldropseweg Oudvensestraat is zondag rond 1.30 uur een 21-jarige inwoner van Helmond zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeluk. De man stak met zijn invalidenwagen vanaf de Oudvensestraat de kruising over. Hier kwam hij in botsing met een 76-jarige automobilist uit Helmond die van rechts over de Geldropseweg aan kwam rijden. De 21-jarige man is met ernstig hersenletsel overgebracht naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop.

Netersel: Verdachte meldt zich na ontdekken amfetaminelab

Op het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven is zaterdag rond 13.20 uur een 51-jarige man uit Netersel aangehouden. De man meldde zich zelf bij de politie in verband met een amfetaminelab dat afgelopen vrijdag werd ontdekt in een paardenstal aan de Fons van der Heijdenstraat. Het lab werd ontdekt nadat er brand was uitgebroken in de stal (zie 1e persbericht van vrijdag 12 november 2004). De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Reusel: Drugs gevonden in auto; bestuurder en inzittenden aangehouden

Op de Groeneweg zijn zondag rond 4.20 uur drie mannen van 18 (Hapert), 25 en 19 jaar (beiden uit Reusel) aangehouden. Tijdens een controle vond de politie drugs in de auto. Het gaat om ongeveer 60 gram hennep en 60 gram amfetamine. Verder werden nog verwerkingsmaterialen aangetroffen zoals gripzakjes en een weegschaal. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan. Bij de bestuurder werd een bloedproef afgenomen om te kijken of hij mogelijk onder invloed was van alcohol of drugs.

Veldhoven: Dronken automobilist rijdt auto in elkaar

Op de A67, komende vanuit de richting Eindhoven, is zaterdag rond 13.30 uur een 22-jarige Poolse automobilist de controle over zijn voertuig verloren toen hij het terrein van een tankstation opreed. Hierdoor reed hij over een vluchtheuvel, botste tegen een lantaarnpaal en kwam zijn auto vervolgens op de zijkant tot stilstand. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 0,70 gemeten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.