Politie Friesland

Getuigenoproep overval Sneek

Sneek 14-11-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoordagen van 07.00 t/m 15.00 uur terecht bij Bureau Communicatie via telefoonnummer 0900-8844.

Op zondag om 06.20 uur heeft er een overval plaatsgevonden op de Marktstraat. Een 22-jarige medewerker van een uitgaansgelegenheid wilde samen met drie collegas een geldcassette bij een bank aan de Markstraat deponeren. Vlak voordat de medewerkers bij de bank aankwamen, kwam er een man uit de richting van het Oud Kerkhof gelopen. De man dreigde hen met een vuurwapen en dwong hen de geldcassette af te geven. Daarna vluchtte de man in de richting van het Oud Kerkhof. Bij de Martinikerk sloeg hij linksaf waarna hij waarschijnlijk in de richting van de Grote Kerkstraat rende.

De politie heeft direct na de melding een buurtonderzoek in de omgeving opgestart. Uit getuigenverklaringen blijkt dat een tweede verdachte met een scooter klaarstond, vermoedelijk op de kruising Oud Kerkhof / Grote Kerkstraat. De overvaller is hier vervolgens achter op de scooter gestapt. Daarna is de scooter vermoedelijk weggereden via de Grote Kerkstraat in de richting van de Oude Koemarkt en daarna in de richting van het Hoogend. Signalement van de overvaller: blanke man, 1.80 tot 1.85 lang, normaal postuur, hij droeg een bivakmuts. De verdachte die op de scooter bleef zitten heeft ook een blanke huidskleur en droeg eveneens een bivakmuts. De overvallers zaten op een laag model scooter.

De politie komt graag in contact met getuigen die iets gezien hebben van dit voorval. Zij kunnen contact opnemen met het Politie Service centrum via telefoonnummer 0900-8844.