Politie Zaanstreek-waterland


13:44 12-NOV-04
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT
Tasjesdief aangehouden
Een 40-jarige man zonder vaste woonplaats is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van diefstal van tasjes met boodschappen. Een 40-jarige Zaandamse zag de man een paar tasjes uit de fietstas van een geparkeerde fiets halen en vertrouwde het niet. Zij heeft vervolgens surveillanten van stadstoezicht ingelicht die de man volgden tot station Zaandam, waar hij kon worden aangehouden. De eigenaar van de goederen is nog niet bekend maar kan zich voor zijn spullen melden bij bureau Zaandam-Centrum (Zaantheater).

03:20 13-NOV-04
PURMEREND, KOEMARKT
Drugsdealer aangehouden
De politie heeft een 23-jarige inwoner van Purmerend aangehouden die wordt verdacht van handel in cocaïne. De man is in een horecagelegenheid door portiers betrapt met meerdere wikkels wit poeder. Bij de aanhouding vond de politie in totaal 40 wikkels wit poeder in zijn kleding. De wikkels met vermoedelijk cocaïne zijn in beslag genomen en worden onderzocht. De verdachte is na verhoor heengezonden. In dezelfde gelegenheid werd even eerder een 21-jarige man uit Ilpendam aangehouden die in het bezit was van één wikkel cocaïne die hij bij de politie moest inleveren.

16:49 12-NOV-04
PURMEREND, FONTEINKRUID
Lastige man aangehouden
Een 40-jarige Purmerender is door de politie aangehouden na een bemiddeling bij een zakelijk conflict. De man was verbaal agressief en voldeed meerdere malen niet aan verzoeken van de agenten. Ook toen het bevelen werden werkte hij tegen. Toen hij uiteindelijk de agenten het wegrijden belette en hard op de motorkap sloeg was de maat vol en moest hij mee naar het bureau. Hij is na verhoor met een bekeuring vrijgelaten.

21:53 12-NOV-04
WORMERVEER, ZAANWEG
Driedubbele boete voor snorfietser
Een 18-jarige Wormerveerder is door de politie bekeurd omdat hij op zijn snorfiets reed zonder licht. Hierbij gaf hij een valse naam op. De man probeerde er nog even vandoor te gaan maar met hulp van een toevallig passerende burger werd hij snel weer gepakt. Uit een klein onderzoekje door de agenten bleek de juiste naam van de man, dat hij geen rijbewijs of bromfietscertificaat had en dat de bromfiets niet was voorzien van een geldige verzekering. Na verhoor is de verdachte met drie bekeuringen heengezonden.

20:08 12-NOV-04
WORMERVEER, NOORDDIJK
Winkeldief wordt filmster
Een 15-jarige jongen uit Haarlem is door de politie aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. Hij heeft in een kledingbedrijf vermoedelijk een alarmklem verwijderd van een kledingstuk en het vervolgens verstopt onder zijn kleding. Personeel overhandigde de verdachte aan de politie met een filmpje waarin de jongeman een hoofdrol vervulde.

20:40 12-NOV-04
PURMEREND, FLEVOSTRAAT
Grote schade na aanrijding
Een 19-jarige Purmerender moest zijn rijbewijs bij de politie inleveren na een aanrijding. De man reed vermoedelijk met hoge snelheid over de Flevostraat vanuit de richting Nieuwe Gouw. Ongeveer ter hoogte van de sportvelden reed een 22-jarige vrouw uit Purmerend vanuit een parkeervak achteruit de weg op. De 19-jarige week uit naar links, verloor de macht over het stuur en reed aan de rechterzijde van de weg zes geparkeerde auto's aan die ernstige schade opliepen. Vervolgens kwam zijn auto tot stilstand aan de linkerzijde van de weg tegen twee andere geparkeerde auto's. Ongeveer zes voetgangers zijn gewond geraakt door rondvliegende onderdelen. De bestuurder is met een gebroken arm naar het ziekenhuis gebracht waar bloed is afgenomen voor onderzoek naar eventuele stoffen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Verkeersondersteuning van de politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. Er zijn drie ambulances ter plaatse geweest. De brandweer hoefde niet op te treden omdat de bestuurder niet bekneld bleek te zitten.

22:36 12-NOV-04
PURMEREND, GILDEPLEIN
Gewapende overval
De politie onderzoekt een gewapende overval op een 38-jarige restauranthouder en zijn vrouw. Het echtpaar sloot de zaak af toen een man met een bivakmuts hen bedreigde met een mes. De vrouw heeft haar handtas afgegeven en de man is er hardlopend vandoor gegaan. Twee vrouwelijke personeelsleden waren getuige van de overval.

14:14 13-NOV-04
PURMERLAND
Paint-ball schutters aangehouden
De politie heeft drie Volendammers, twee van 19 en één van 18 jaar oud, aangehouden die worden verdacht van het schieten met een paintball wapen. Iemand was in zijn auto beschoten met gele verf en meldde dat er een auto met meerdere personen was weggereden. Bij de aanhouding werd door de politie in de auto een paintball wapen aangetroffen. Vermoedelijk zijn er meerdere objecten in Landsmeer en Purmerland beschoten met gele verf. Mensen die hierdoor schade hebben opgelopen worden verzocht aangifte bij de politie te doen.

ZAANDAM, DAM
Onrustige nacht in horecagebied
De politie heeft in het horecacentrum van Zaandam van zaterdag op zondagnacht de handen vol gehad aan diverse opstootjes en vechtpartijtjes. De sfeer was agressief en er zijn, naar aanleiding van mishandelingen diverse personen aangehouden. Pas in de vroege zondagochtend keerde de rust terug.

15:03 13-NOV-04
PURMEREND, VENEDIËN
Snorfietser met drank op tegen auto
Een 32-jarige Purmerender is door de politie aangehouden na een aanrijding met een bestelauto die werd bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Purmerend. De man heeft vermoedelijk aan de linkerkant van de Gedempte Where over het fietspad gereden en is op de kruising met Venediën tegen de linker zijkant van de auto aangereden. De man bleek bijna twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol op te hebben. De snorfiets is voor technisch onderzoek ingenomen.

01:01 13-NOV-04
PURMEREND, BARBADOSSTRAAT
Inbraak woning
Bij een woninginbraak hebben dieven onder andere een grote televisie en een satellietontvanger meegenomen. Gezien het formaat en gewicht van de tv zijn er waarschijnlijk minstens twee daders bij de inbraak betrokken. Vrijdagavond rond 21.00 uur hebben buren gestommel gehoord en een auto weg horen rijden. De technische recherche van de politie doet sporenonderzoek in de woning.

15:45 13-NOV-04
PURMEREND, DR. ALBERT SCHWEITZERLAAN
Twee gewonden bij aanrijding
Een 40-jarige bestuurder van een personenauto en een 49-jarige inzittende vrouw zijn per ambulance met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De Purmerenders reden over de Hannie Schaftstraat vanuit de richting Rudolf Garrelstraat in de richting van de Anne Franklaan. Op de kruising met de Albert Schweitzerlaan werd geen voorrang verleend aan een personenauto die werd bestuurd door een 31-jarige man uit Purmerend.

07:45 14-NOV-04
PURMEREND, WATERLANDLAAN
Ruiten vernield bij meubelzaak
De eigenaar van een meubelzaak heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling van drie grote etalageruiten. De ruiten bleken ingegooid met trottoirtegels. Diverse meubelstukken in de etalage zijn vernield door rondvliegend glas en stenen.

14:31 12-NOV-04
ZAANDAM, STATENHOEK
Bejaarden bestolen
De politie stelt een onderzoek in naar diefstal bij een bejaard echtpaar door drie vrouwen. De drie vrouwen kwamen donderdag met een smoesje binnen en hielden het behulpzame stel bezig. Vrijdag vertrouwde de mensen het toch niet en bleken er bankpassen en geld gestolen. Met de passen is geld opgenomen bij pinautomaten en Amsterdam. De vrouwen worden als volgt omschreven: 1. Noord Afrikaans uiterlijk, 40 à 50 jaar met lang donker haar, slank postuur en 165 à 170 cm lang. Zij sprak redelijk Nederlands en was geheel in het zwart gekleed met een rok tot aan de enkels. 2 en 3 zijn gezien hun gelijkenis vermoedelijk zussen met ook een Noord Afrikaans uiterlijk, 15 tot 20 jaar oud, en 155 tot 160 cm lang, zwart lang haar en ook in het zwart gekleed.


---- --