Politie Drenthe

Zondag

Assen 14-11-2004

Politie houdt vechtersbazen aan

RODEN - De politie heeft zaterdagnacht proces verbaal opgemaakt tegen een 38 jarige inwoner van Roden en een 27 jarige man uit Groningen. Ze zijn rond drie uur aangehouden bij een horecagelegenheid op de Brink in Roden nadat ze om nog onduidelijke reden met elkaar op de vuist waren gegaan. Ze hebben elkaar zo ernstig toegetakeld dat er een arts aan te pas moest komen om ze op te lappen. Beiden zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Over de kop op N34

DE PUNT - Een 25 jarige automobilist uit Utrecht en een inzittende uit Maastricht zijn zaterdagavond voor onderzoek overgebracht naar een Groninger ziekenhuis. Ze waren betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval op de N34 bij de aansluiting met de A28. De brandweer heeft ze uit het wrak van hun auto bevrijd. Volgens een getuige zou de Utrechter de controle over zijn auto hebben verloren nadat hij een voor hem rijdende auto had ingehaald. Na wat slingerbewegingen was de auto op de kop in de bermsloot terechtgekomen.

Bromfietser geschept door auto

ZUIDLAREN - Een 16 jarige bromfietser uit Zuidlaren is zaterdagavond met beenletsel overgebracht naar het AZ in Groningen nadat hij op de Stationsweg in zijn woonplaats was geschept door een auto, bestuurd door een 22 jarige man uit Vries.

De man uit Vries sloeg linksaf en zag daarbij de tegemoetkomende bromfietser over het hoofd. De bromfietser die, zoals dat hoort, zij helm droeg smakte met een grote klap tegen de voorruit van de auto en kwam vervolgen onzacht in aanraking met het wegdek.

Bromfietser in ziekenhuis na val

EMMEN - Een 17 jarige bromfietser uit Emmen is zaterdag even na middernacht ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats. Een passerende automobilist had de jongen liggend op het fietspad van de Odoornerweg aangetroffen. Het lijkt erop dat hij met de schrik is vrijgekomen.

Fietsers botsen

EMMEN - De politie maakt proces verbaal op tegen een 16 jarige meisje uit Emmen wegens het onder invloed van alcohol veroorzaken van een verkeersongeval. Een 60 jarige fietser uit Emmen is zaterdagnacht rond 01.00 uur met onbekend letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De man kwam op het fietspad naast de Houtlaan in botsing met de 16 jarige fietsster. Zij fietste tegen het verkeer in. Bij de ademanalyse kwam vast te staan dat het meisje met 1,2 promille alcohol op de fiets had gezeten.

Auto's botsen bij verkeerslicht

HOOGEVEEN - Een 24 jarige automobilist uit Groningen en een 19 jarige inzittende uit Hattem zijn in de nacht van zaterdag op zondag met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Ze stonden op de Schutstraat in Hoogveen te wachten voor rood, toen hun auto van achteren werd aangereden door een auto bestuurd door een 21 jarige man uit Hoogeveen. Die had te laat opgemerkt dat de auto voor hem stilstond. De auto van de Groninger botste vervolgens op een voorganger, bestuurd door een 40 jarige Hoogevener. Die kwam met de schrik vrij.

Politie pakt drankrijders

OOSTERHESSELEN - Een 27 jarige automobiliste uit Oosterhesselen viel door de man bij een alcoholcontrole. De ademanalyse kwam uit op een dikke promille. Het voorval kost haar 390 euro.

HOOGEVEEN - Een 22 jarige bromfietser uit Hoogeveen viel surveillerende agenten op opdat hij tussen de Markt en en de Hoofdstraat over het voetpad reed. Hij bleek niet in het bezit van een bromfietscertificaat en gaf vervolgens een valse naam op. Bij de ademanalyse scoorde de man 1,6 promille alcohol. Hij mag zich voor de rechter verantwoorden.

DALEN - Een 33 jarige automobilist uit Dalen kwam bij de ademanalyse op 1,8 promille nadat hij op De Bente in zijn woonplaats aan de kant was gezet voor een alcoholcontrole. De man bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Hij verklaarde verder dat hij de auto waarin hij reed had gestolen. De man is na zijn aanhouding ingesloten.

Politie houdt vernieler telefooncel aan

HOOGEVEEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18 jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden en ingesloten. Surveillerende agenten betrapten hem op heterdaad toen hij met schoppen en slaan een telefooncel op het Van Echtensplein te lijf ging. Hij is met een transactievoorstel van 220 euro in vrijheid gesteld. Een vriend die hem bij de vernieling assisteerde heeft zich in de loop van zondag bij de politie gemeld.

Brand en inbraak

EMMEN - De politie onderzoekt een brand/inbraak in een pand aan de Rolderbrink in Emmen. De agenten gingen in eerste instantie af op een brandmelding in het pand. Nadat de brandweer het vuur op de bovenverdieping had geblust kreeg de politie al snel het vermoeden dat er in het pand was ingebroken. Er was een ruit van de achterdeur vernield en in de woning waren alle kasten en laden doorzocht.