14/11 Politi eberichten Regionaal

's-Hertogenbosch 14-11-2004 - .

ALCOHOL IN HET VERKEER

's-Hertogenbosch

- Een 38 jarige Bosschenaar reed zaterdagavond met zijn bromfiets aan de linkerzijde van de Kooikersweg en kwam in aanraking met een vanaf een benzinestation wegrijdende personenauto. De bromfietser bleek behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn en is aangehouden. Tegen de Bosschenaar is proces-verbaal opgemaakt.

's-Hertogenbosch -
In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten dat een 41 jarige Bossche automobilist op de Hambaken achter het stuur zat te SMS-en, geen gordel om had en beide rijstroken nodig had. Bij controle bleek hij behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rosmalen

- Omdat hij in de nacht van zaterdag op zondag behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank met zijn auto over de Rodenborchweg in zijn woonplaats Rosmalen reed, is van een 21 jarige man zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch

- Zaterdagmiddag is op de Markt in 's-Hertogenbosch een 22 jarige vrouw uit Breda aangehouden. Zij had in een paskamer in een winkel voor een bedrag van 525 euro nieuwe kleding aangetrokken en liep daarmee vervolgens de winkel uit.

AUTOINBREKER OP HETERDAAD BETRAPT

's-Hertogenbosch

- Toen een echtpaar uit Sint Michielsgestel zaterdagavond na hun bioscoopbezoek terug bij hun aan de Citadellaan geparkeerde auto kwamen, zagen zij dat er een hen onbekende man in de auto zat. De man, 34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, was bezig om de autoradio te demonteren. Hij is aangehouden, overgedragen aan de politie en ingesloten.

OPENBARE ORDE

's-Hertogenbosch

- Een 46-jarige man uit 's-Hertogenbosch werd vanwege de staat van dronkenschap waarin hij verkeerde zaterdagavond de toegang geweigerd tot een horecazaak aan de Parade. Dat zinde hem niet waarop hij met glaswerk naar een portier gooide. Hij is onmiddellijk aangehouden. Na het opmaken van het proces-verbaal door de politie is hij weer in vrijheid gesteld.

-------------------
Nadat hij in een horecazaak aan de Parade ruzie had gehad werd een 28 jarige Bosschenaar door een portier buiten gezet. Buiten begon hij onder de ogen van de politie vervelend tegen een portier te doen en is aangehouden.

VECHTEN OP STRAAT

's-Hertogenbosch

- Twee Bosschenaren van 46 en 44 jaar oud kregen in de nacht van zaterdag op zondag ruzie over het gebruik van een taxi. De ruzie liep zo hoog op dat zij elkaar te lijf gingen. De politie heeft beide vechtersbazen aangehouden. Beiden hebben een proces-verbaal gekregen en zijn daarna weer in vrijheid gesteld.

INBREKER AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch

- Zondagmorgen werd door een getuige gemeld dat hij iemand met een breekijzer over een schutting had zien klimmen aan de Cypresstraat. Agenten stelden een onderzoek in en troffen in een tuin die toegang gaf tot een magazijn van een tabakshandel in genoemde straat een 33 jarige Bosschenaar aan die bezig was het magazijn te openen. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

ONGEVAL MET LETSEL

Schijndel - Zaterdagmiddag is een 50 jarige vrouw uit Schijndel gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Deken Baekersstraat met de Mgr. Bekkerstraat. De vrouw kwam met haar fiets vanuit de Mgr. Bekkerstraat de kruising opgereden en werd daar aangereden door een over de Deken Baekersstraat rijdende personenauto die bestuurd werd door een 27 jarige inwoner van Zaltbommel. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

BEENBREUK

Liempde - Bij het crossen op een weiland aan de Rosenhofstraat in Liempde is zaterdagmiddag een 41 jarige motorrijder uit Boxtel gevallen. Hij liep een bovenbeenbreuk op en is overgebracht naar het ziekenhuis.

POGING BEROVING

Haaren - Een onbekend gebleven man heeft zaterdagavond rond kwart voor acht op het Monseigneur Bekkersplein geprobeerd een 60 jarige vrouw uit Haaren te beroven. De vrouw stond bij een geldautomaat geld te pinnen toen de onbekende haar met een mes bedreigde. Toen de vrouw hardop begon te roepen waardoor meerdere mensen gealarmeerd werden besloot de overvaller het hazenpad te kiezen.

RIJBEWIJS INGENOMEN VAN DRONKEN AUTOMOBILIST

Liempde - In de nacht van zaterdag op zondag is van een 44 jarige automobilist uit Boxtel het rijbewijs ingevorderd. De man reed
-terwijl hij behoorlijk aan bacchus geofferd had- met zijn auto over de Boxtelseweg.

GREEP UIT KASSA

Boekel - Een onbekende man heeft zaterdagavond rond 21.30 uur een greep in de kassa gedaan van een cafetaria aan de Kerkstraat in Boekel. Hij kwam binnen en vroeg om geld te wis-selen voor sigaretten. Toe de kassa geopend werd deed hij een greep in de kassa en wist vervolgens te ontkomen. De dader wordt beschreven als een negroïde man met een grote neus, lengte ongeveer 1.85 meter. Hij droeg een dikke zwarte jas en een zwarte muts.

DRONKEN MAN ZORGT VOOR OVERLAST

Uden - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Abdijlaan in zijn woonplaats Uden een dronken man aangehouden die voor behoorlijk wat overlast zorgde. De 22 jarige man had een ruit van zijn eigen woning vernield, stond op straat te schreeuwen en had de muziek in zijn woning keihard aanstaan. Er was geen land met hem te bezeilen waarom hij is ingesloten op het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

KRUISBOOG

Veghel - Bij controle -zondagmorgen- van enkele aan de Sluishoek in Veghel vissende mannen werd gezien dat een van hen een klein model kruisboog aan de waterkant had liggen. In de boog zat een schroevendraaier met scherpe punt. De eigenaar een 23 jarige man uit Veghel kreeg een proces-verbaal. Het wapen is in beslag genomen.

RIJBEWIJS INGENOMEN VAN DRONKEN BESTUURDER

Heeswijk Dinther

- Zaterdagavond is op de Irenestraat in zijn woonplaats Heeswijk Dinther een 48 jarige automobilist aangehouden. De man had behoorlijk in het bekende alcoholglaasje gekeken en kreeg een proces-verbaal. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg bovendien een rijverbod voor de duur van 13 uur.

BEDREIGINGEN

Loosbroek

- In de nacht van zaterdag op zondag is op de Dorpsstraat een 19 jarige man uit Vlijmen aangehouden. Hij was uit een horecazaak gezet omdat hij daar ruzie had. Eenmaal buiten bedreigde hij een beveiligingsmedewerker in woord en gebaar.
Later die nacht susten enkele portiers een ruzie op de Dorpsstraat. Een 26 jarige Rosmalen vond het daarbij nodig om een van de portiers woordelijk te bedreigen Hij is aangehouden. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR

Geffen - Zondagmiddag werd bij een controle op de Rijksweg A59 onder Geffen een 30-jarige automobilist uit Oss betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De man kreeg een proces-verbaal en rijverbod van 2 uur. De man had de voorgaande avond en nacht zoveel gedronken dat hij zondagmiddag nog niet nuchter was.

BALDADIGHEID

Haps

- In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Kerkstraat in hun woonplaats Haps twee mannen van 23 en 24 jaar oud aangehouden terzake baldadigheid. Zij hadden een grote stapel op de grond liggende droge bladeren in brand gestoken. Beiden hebben een bekeuring gekregen.

TAXIBUSJE OVER DE KOP

Beers

- Zondagmorgen vond er op de kruising van de Millseweg met de Graafsedijk in Beers een verkeersongeval plaats waarbij een personenauto en een taxibusje bestrokken waren.Een 42 jarige man uit Beers reed met zijn personenauto over de Graafsedijk komende uit de richting Gassel. Over de Millseweg, komende uit de richting van Mill reed een 59-jarige man uit Mill met een taxibusje met zeven passagiers. Bij het oprijden van de kruising zag de man uit Beers het taxibusje over het hoofd. Hij botste met de voorzijde tegen de zijkant van het busje dat daardoor over de kop sloeg en vervolgens op het dak tot stilstand kwam. Een van de passagiers een 20-jarige inwoner van Mill, klaagde over erge nekklachten en is voor onderzoek naar het ziekenhuis in Boxmeer vervoerd.