Politie Zuid-Holland-Zuid

14/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

14-11-2004 - persberichten district II

VALSE AANGIFTE
PAPENDRECHT Een 20-jarige man uit Papendrecht is op 12 november op het politiebureau aan de Poldermolen aangehouden. Hij meldde zich daar vrijwillig. Hij wordt ervan verdacht op 5 april 2004 bij de politie in Papendrecht valse aangifte te hebben gedaan van diefstal van zijn mobiele telefoon. Dit zou op 5 april in een streekbus naar Rotterdam gebeurd zijn. Onderzoek van de Politie Zuid-Holland-Zuid wees uit dat er voldoende twijfels waren om hem aan te houden. De man is na verhoor in vrijheid gesteld en de politie maakt proces-verbaal op.

BEDRIJFSINBRAAK
NIEUW-LEKKERLAND Bij een bedrijf aan de Lekdijk zijn tussen 11 november 18.00 uur en 12 november 08.00 uur 15 computers gestolen. Deze waren bij elkaar zon 12.000 euro waard. Onbekenden wisten door een raam naar binnen te gaan. De Technische Recherche is voor sporenonderzoek ingeschakeld.

VERKEERSCONTROLE
GROOT AMMERS/LANGERAK- De politie heeft op vrijdag 12 november aan de Voorstraat in Groot Ammers en aan de Bonevlietweg in Langerak een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden er 325 voertuigen gecontroleerd. Zestien mensen zijn bekeurd: zeven wegens te hard rijden en negen wegens het niet dragen van de auto gordels.

HUISELIJK GEWELD
SLIEDRECHT- Een 19-jarige jongen uit Sliedrecht is op vrijdagavond 12 november aangehouden. De jongen was in zijn ouderlijk huis aan het vechten met zijn vader. Toen de agenten hier kwamen, hield de vader zijn zoon op de grond in bedwang. De agenten hebben de jongen vervolgens in de boeien geslagen. De jongen begon zich echter hevig te verzetten en schopte één van de agenten tegen de schenen. Ook uitte de verdachte diverse beledigingen naar de agenten. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
GORINCHEM- Een 21-jarige man uit Gorinchem is op zaterdag 13 november aan de Bagijnenwal aangehouden. De man was op de Walstraat met zijn auto tegen een paaltje en een prullenbak aangereden. Vervolgens was hij doorgereden. Agenten troffen de man op de parkeerplaats van de Bagijnenwal aan. Zijn auto was aan de voorkant zwaar beschadigd. De man bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

GOUDEN RINGEN GESTOLEN
GORINCHEM- Bij een juwelier aan de Botersteeg is op zaterdag 13 november een tableau met gouden ringen gestolen. Een man kwam de winkel binnen en had interesse in een gouden ring. Toen de eigenaar van de juwelier het tableau met 32 gouden ringen neerzette, pakte de man plotseling het tableau en rende de winkel uit. De verdachte, een 22 jarige man uit Rotterdam kon later in Rotterdam worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

AUTO TE WATER
HOOGBLOKLAND- Op zaterdag 13 november is een auto te water geraakt aan de Beemweg in Hoogblokland. De inzittenden van de auto waren echter spoorloos toen de politie aan kwam. De kentekenplaten van de auto waren verwijderd. Wel werd er een rijbewijs in de auto gevonden. De politie heeft een 61-jarige vrouw uit Meerkerk aangehouden. Dit gebeurde in het Beatrix ziekenhuis. De vrouw heeft als gevolg van het ongeval een hoofdwond opgelopen. Zij had met haar 61-jarige man in de auto gezeten. De man die had gereden, zou onder invloed van alcohol geweest zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

RIJDEN ONDER INVLOED
SLIEDRECHT- Een 55-jarige man uit Sliedrecht is op zaterdag 13 november aangehouden wegens rijden onder invloed. De aanhouding vond plaats aan de Piet Rijsdijkstraat. De man had behoorlijk wat alcohol op. Hij heeft een rijverbod van zes uur gekregen. Daarnaast krijgt hij een boete.
PAPENDRECHT- Een 24-jarige man uit Papendrecht is in de nacht van zaterdag op zondag 14 november aangehouden. De aanhouding vond plaats aan de Gerrit van Dalenstraat. De man bleek te veel alcohol te hebben gedronken om nog te kunnen rijden. Hij heeft een rijverbod van vijf uur gekregen. Daarnaast krijgt hij een boete.

BROMFIETSER AANGEHOUDEN
MOLENAARSGRAAF- Een 26-jarige man uit Wijngaarden is in de nacht van zaterdag op zondag 14 november aan de Graafdijk West aangehouden. De man reed hier op zijn bromfiets toen agenten hem verzochten mee te werken aan een alcoholcontrole. Uit de ademtets bleek dat de man te veel alcohol op had. Hij heeft een rijverbod van vier uur gekregen. Daarnaast krijgt hij een boete.
PAPENDRECHT- Een 19-jarige man uit Papendrecht heeft een rijverbod van drie uur gekregen. De man reed met zijn brommer over de Vrijheer van Eslaan. De politie verzocht de man om de blazen. Hieruit bleek dat hij te veel alcohol op had. Daarnaast bleek hij niet te beschikken over een bromfietscertificaat. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

BEDREIGING: AANHOUDING
GORINCHEM: Een 32-jarige man uit Gorinchem is in de nacht van zaterdag op zondag 14 november aan de M. van Reigersbergenstraat aangehouden. De man had hier tegen de voordeur van een woning aangetrapt. De 36-jarige bewoonster heeft aangifte van bedreiging met geweld gedaan. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

GELD GESTOLEN
GORINCHEM- Op zaterdagavond 13 november heeft de politie een 26-jarige man uit Gorinchem aan gehouden aan de Burgstraat. De man wordt verdacht twintig euro te hebben gestolen van een 24-jarige man uit Almkerk. De twintig euro werd tijdens de fouillering van de verdachte teruggevonden. De verdachte die als veelpleger bekend staat, is in verzekering gesteld.

TWEE MANNEN AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT- De politie heeft op zondag 14 november een 25-jarige en een 31-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. De politie had een melding gekregen dat een groepje van vijf personen voorwerpen naar autos gooiden aan de Thorbeckelaan. De jongens waren duidelijk onder invloed van alcohol. De twee aangehouden mannen weigerden tot drie maal toe hun naam op te geven. De politie heeft de mannen op het politiebureau verhoord.