Politie Zuid-Holland-Zuid

14/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

14-11-2004 - persberichten district I

VOOR 1000 EURO AAN BRILMONTUREN
DORDRECHT Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 12 november op de Sisarijs of Sarisgang aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op dezelfde dag bij twee opticiens in de binnenstad voor 1000 euro aan brilmonturen te hebben gestolen. Beveiligingspersoneel betrapte de man en droeg hem over aan de politie. Op het bureau bleek dat de man nog 49 dagen gevangenisstraf had openstaan. Hij is in verzekering gesteld.

MINDERJARIGE WINKELDIEVEN
DORDRECHT- Drie meisjes van 14, 15 en 15 jaar uit Papendrecht zijn op vrijdag 12 november betrapt toen zijn sieraden wilden stelen. Dit vond plaats bij een warenhuis aan de Voorstraat. De politie heeft de meisjes meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Er is proces verbaal opgemaakt.

VERKEERSCONTROLES
DORDRECHT- Aan de Reeweg Oost heeft de politie op vrijdag 12 november een gordelcontrole gehouden. Van de 1343 gecontroleerde bestuurders werden er 89 bekeurd omdat zij geen autogordels droegen. Diezelfde dag heeft de politie op de Thorbeckeweg, de Talmaweg, de S.M. Hugo van Gijnweg en de Savorin van Lohmanweg een algemene verkeerscontrole gehouden. Hier werden 451 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 18 mensen bekeurd wegens te hard rijden en drie mensen omdat zij hun autogordel niet droegen. Op zaterdag 13 november controleerden de politie weer aan de Reeweg Oost. Er werden 1290 voertuigen gecontroleerd. Hiervan zijn 70 bestuurders bekeurd; 69 wegens het niet dragen van de gordels en een bromfietser wegens het niet dragen van het kinbandje van de helm.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op 13 november heeft de politie een 46-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde aan de Visserstuin. De man bleek behoorlijk diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij had een promillage van 2,20. De auto is in beslag genomen. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 12 uur opgelegd. De verdachte bleek tevens nog een onherroepelijk vonnis open te hebben staan. Omdat hij de boete niet kon betalen, is hij ingesloten op het politiebureau.
DORDRECHT- Een 33-jarige vrouw uit Dordrecht is in de nacht van zaterdag op zondag 14 november aangehouden. Dit vond plaats aan de Dubbeldamseweg Zuid. De vrouw bleek te veel alcohol op te hebben om nog te kunnen rijden. De politie heeft de vrouw een rijverbod van drie uur gegeven. Daarnaast krijgt ze een bekeuring.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT- Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is op zaterdag 13 november aangehouden. De jongen wordt verdacht van mishandeling. De jongen had thuis ruzie gekregen en had zijn vader geschopt en geslagen. Toen de agentenbij de woning kwamen, was de jongen inmiddels gevlogen. Op een gegeven moment kwam de jongen binnengestormd en vloog zijn vader aan. Agenten hebben toen ingegrepen en de jongen meegenomen naar het politiebureau. De verdachte is enige tijd ingesloten geweest op het politiebureau. Er is proces verbaal opgemaakt.
DORDRECHT- De politie heeft op zaterdag 13 november een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hij heeft zijn ex-vrouw geschopt en geslagen en aan haar haren getrokken. De verdachte is in verzekering gesteld.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Twee meisjes van 17 en 18 jaar uit Dordrecht zijn op zaterdag 13 november aan het Bagijnhof aangehouden. De meisjes hadden geprobeerd om twee t-shirts te stelen bij een kledingwinkel. De politie heeft de meisjes meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Er is proces vergbaal opgemaakt.

BEDREIGING: MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- In de nacht van zaterdag op zondag 14 november heeft de politie een 36-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. De man begon stennis te maken toen een beveiligingsmedewerker van een uitgaansgelegenheid aan de Houttuinen de man toegang weigerde. De man was onder invloed van alcohol en gedroeg zich zeer agressief. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich hevig. Daarnaast uitte hij nog bedreigende taal naar de beveiligingsmedewerker. De verdachte is geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten.

AANHOUDING
ZWIJNDRECHT- Een 30-jarige man uit Zwijndrecht is in de nacht van zaterdag op zondag 14 november door de politie aangehouden. Dit gebeurde aan de Jupiterstraat. De man had eerder die avond een 52-jarige man uit Zwijndrecht aan het IJsvogelplein geschopt en geslagen. De verdachte had een groot keukenmes en een zakmes bij zich. Dit is in beslag genomen. De verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Een politiegeleidehond werd ingezet om de man in bedwang te houden. De man is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

MISHANDELING: AANHOUDING
ZWIJNDRECHT- Een 50-jarige man uit Ossendrecht is in de nacht van zaterdag op zondag 14 november aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 27-jarige man uit Zwijndrecht en zijn vriendin. Dit gebeurde in een bowlingcentrum aan de Langeweg.De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

OPENBAAR DRONKENSCHAP
DORDERCHT- Een 50-jarige man uit Dordrecht is op vrijdagavond 12 november aan de Merwestraat aangehouden. De dronken man veroorzaakte gevaarlijke situaties doordat hij voor autos sprong. De politie heeft de man op het politiebureau ingesloten om te ontnuchteren. In de loop van zaterdag is hij heengezonden.

VALSE NAAM
DORDRECHT- De politie heeft op zaterdag 13 november een 35-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. De man werd in verband met een verkeerscontrole staande gehouden aan de Eduard Douwes Dekkerstraat. De man had geen rijbewijs bij zich en gaf vervolgens een valse naam op aan de agenten. Ook bleek dat de man nog een boete open had staan. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

GEEN RIJBEWIJS EN ALCOHOL
DORDRECHT- Een 25-jarige man uit Rotterdam is op zondag 14 november aangehouden. De man was op de rijksweg A-16 tegen de vangrail gereden. De man werd aangehouden omdat er alcohol in het spel bleke te zijn. Vervolgens had de man een valse naam opgegeven.Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbew