HCC
http://www.hcc.nl

hcc!dagen/GAMEXPO verjongt

De hits van 2004: TMF Game Stage & Huis van de Toekomst

Hét evenement op computergebied, hcc!dagen/GAMEXPO 2004, is succesvol verlopen. De in 2002 ingezette verjonging van de beursformule is steeds beter zichtbaar. hcc!dagen/GAMEXPO is dit jaar uitgebreid met de TMF Game Awards. Jongeren weten hcc!dagen/GAMEXPO met duizenden tegelijk te vinden. Daarmee is hcc!dagen/GAMEXPO een allround-evenement voor iedereen van 6 tot 60 jaar geworden.

Een absolute publiekstrekker was de TMF Game Stage. Op het TMF podium konden bezoekers gamen tegen de TMF VJs Renate Verbaan en Jeroen Post. Het hoogtepunt van GAMEXPO was de uitreiking van de allereerste TMF Game Awards. De belangrijkste TMF Game Award, Best Overall Game, werd uitgereikt aan Activision/Contact Data voor het spel Doom III. Maar ook Electronic Arts, Take2, Microsoft, Sony en Nintendo konden een felbegeerde Award in ontvangst nemen.

Grote interesse was er bij het massaal toegestroomde publiek voor het Huis van de Toekomst. Hier werd getoond hoeveel gemakkelijker en aangenamer ons dagelijks leven wordt door de integratie van allerhande elektronische apparaten. Aansturing gebeurt via stem, PDA of Internet. Geen toekomstmuziek, maar gerealiseerd met beschikbare techniek van hier en nu. Niet alleen een uitkomst voor hardnekkige nerds, maar zeker ook voor alle minder validen en ouderen.

Ook Microsoft richtte zich volledig op de huiskamer. Hoewel Windows XP Media Center Edition al de nodige aandacht in de media heeft gekregen, keken veel mensen hun ogen uit naar de demonstraties van de Media Center pc's. Drie dagen, kortom, die bol stonden van informatie, entertainment en stuntverkoop.