2e persbericht van zondag 14 november 2004

Eindhoven 14-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed

Op de Paradijslaan is zondag rond 3.30 uur een 29-jarige automobilist uit Waalre betrapt op het rijden met teveel drank op. Bij de man werd een promillage van ruim 2,00 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Generaal Stedmanstraat is tussen zaterdag 22.00 uur en zondag 8.00 uur een grijze BMW 316i met het kenteken 28-GN-XG gestolen.

Eindhoven: Politiehond houdt verdachte aan

Op de Augustijnendreef is zondag rond 4.25 uur een 17-jarige jongen uit Geldrop aangehouden. De politie zag de verdachte samen met een andere jongen op de Vestdijk over een bromfiets hangen en vroeg wat zij aan het doen waren. Hierop sloegen zij op de vlucht. De 17-jarige verdachte kon op de Augustijnendreef door een na waarschuwing ingezette politiehond gepakt worden. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Dongestraat is tussen zaterdag 22.15 uur en zondag 12.35 uur ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken. Weggenomen werden onder meer een TV, een stereotoren, een fotocamera, een printer, een laptop en geld.

Oirschot: Dronken automobilist in slaap gevallen achter stuur

Op de Eindhovensedijk heeft de politie zondag rond 3.50 uur een 43-jarige man uit Oirschot slapend in zijn auto aangetroffen. De man stond met zijn auto met draaiende motor en dimlichten aan stil voor een stoplicht. Hij bleek gedronken te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van 1,60 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Computers gestolen

Uit een school in Valkenswaard zijn tussen zaterdag 14.00 uur en zondag 12.15 uur zes computers met beeldschermen gestolen. Hoe de dader binnen is gekomen is nog onduidelijk.

Valkenswaard: Fietser gewond

Op de kruising Westerhovenseweg Monseigneur Smetsstraat is zondag rond 12.55 uur een fietser uit Waalre (leeftijd onbekend) gewond geraakt bij een aanrijding. De man werd aangereden door een 23-jarige automobilist uit Valkenswaard die vanaf de Westerhovenseweg linksaf de Monseigneur Smetsstraat in wilde rijden. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de fietser die uit tegenovergestelde richting over de Westerhovenseweg aan kwam rijden. De fietser is met verwondingen aan zijn knie overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Veldhoven: Motor uit garage gestolen

Uit een garage van een woning aan de Asberg is tussen vrijdag 17.00 uur en zondag 10.00 uur een zwarte Harley Davidson, type Sportster XLH 883, gestolen. Het kenteken van de motor is MR-40-DJ. De garagedeur werd opengebroken om binnen te komen.