PERSBERICHT - 2004-09-13

Theater Carré heropent na bijna jaar verbouwen

Op 15 november 2004 heropent Koninklijk Theater Carré na een ingrijpende verbouwing van ruim tien maanden. Zo kwamen er 1.708 nieuwe stoelen kopieën van de oude, maar met aanzienlijk meer beenruimte.

Verder kreeg de piste een hydraulisch systeem en het toneel een elektronisch aangestuurde trekwand en een nieuwe lichtbrug. De orkestbak werd uitgebreid met zestig plaatsen tot nu 110.

Spectaculair is de nieuwe foyer in de nok van het theater: een raam van tien bij vijftien meter zorgt voor een riant uitzicht over de stad. Na de renovatie betalen bezoekers één euro extravoor een toegangskaartje. Op die manier wordt geld ingezameld om de lening af te betalen.

Het theater wordt heropend met een serie Openingsvoorstellingen, gevolgd door de André van Duin Jubileumshow, van 25 november tot en met 11 december 2004.

Een ander hoogtepunt zal het 20e Wereldkerstcircus zijn, dat traditiegetrouw rond de kerstdagen optreedt in Carré van 22 december 2004 tot en met 9 januari 2005. Het belooft een spectaculair programma te worden, waarbij Carré weer het circuspaleis van weleer zal zijn. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij o.a. de informatiekantoren van Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (VVV).

Meer informatie: www.theatercarre.nl

Koninklijk Theater Carré, Amstel 115-125