SARA


SARA participeert op IST 2004 Event in Nederlands Paviljoen

Op 15, 16 en 17 november wordt in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag het IST 2004 Event gehouden. Ieder jaar organiseert de Europese Unie het Europese IST Event waarbij ICT en ICT-toepassingen op Europees en mondiaal niveau centraal zullen staan.

Omdat Nederland gedurende de tweede helft van 2004 het voorzitterschap van de Europese Unie bekleedt, vindt het IST 2004 Event dit jaar in Den Haag plaats. Het event maakt deel uit van het European Information Society Technologies Programme en wordt georganiseerd door het Nederlandse ministerie van Economische Zaken in samenwerking met de Europese Commissie.

Het IST 2004 Event bestaat uit drie onderdelen: een conferentie, een networking event en een tentoonstelling. Op deze tentoonstelling zal SARA vertegenwoordigd zijn.

Nederlands Paviljoen
Het grootste gedeelte van de tentoonstelling is door de Europese commissie ingericht op basis van voorstellen die zijn ingediend. Vanwege het Nederlandse voorzitterschap van de EU heeft Nederland de gelegenheid om zich via een Nederlands paviljoen te presenteren. In dit paviljoen krijgen de bezoekers de laatste stand van zaken gepresenteerd op het gebied van wonen, werken, reizen, communicatie en entertainment.

Demonstraties van SARAgene
SARA zal in het Nederlands Paviljoen demonstraties geven van SARAgene, een applicatie voor genoomanalyse die SARA ontwikkelt in nauwe samenwerking met Johnson & Johnson Pharmaceutical Research & Development. Door gebruik te maken van de 'oneindige' ruimte van de virtuele wereld is het mogelijk grote hoeveelheden gegevens tegelijkertijd te visualiseren en op verschillende niveaus te onderzoeken. Zo kan een bioloog in een oogopslag genloci, sequentiedata, molecuulstructuren, metabolic pathways en expressiegegevens van een groot aantal proteïnen overzien.