Ingezonden persbericht


Persbericht / Press release

15 november, WTC Amsterdam: Presentatie Lekker 2005

Geroemd en gevreesd& Terwijl de inspecteurs de laatste puntjes op de i zetten, stijgt de spanning in den lande. Hoe zal de Top 10 er dit jaar uitzien? Welke restaurants doen hun intrede in de Top 100? Op 15 november wordt hij gepresenteerd: de nieuwe Lekker restaurantgids. Het festijn vindt dit jaar plaats in het World Trade Center (restaurant Dyne s) in Amsterdam Zuid. De organisatie is in handen van The Wine & Food Association.

Extra programma-onderdeel vormt de bekendmaking van de winnaars van twee wijn-spijscompetities voor professionals: de Copa Jerez, waarbij het gaat om de vraag wie de mooiste sherry-spijscombinatie creëert, en de Persian Beluga Trophy, de wedstrijd om de beste kaviaaramuse. De genodigden kunnen daarbij genieten van heerlijke amuses, bereid door de finalisten van beide competities.

Finale Persian Beluga Trophy

Voorafgaand aan de presentatie van de nieuwe Lekker restaurantgids zal, eveneens in het WTC (restaurant Dyne s) de finale van de Persian Beluga Trophy plaatsvinden. Vijf finalisten gaan de uitdaging aan om de mooiste kaviaaramuse te bereiden. De hoofdprijs bestaat uit 1000 gram kaviaar. De amuses worden gejureerd door Ashkan Mossafaian (House of Caviar & Fine Food), Guido Nijssen (Lekker), culinair schrijver Johannes van Dam en juryvoorzitter Jan van Lissum.

De finalisten zijn:


- Edwin v.d. Goor/Gert-Jan Cieremans (Restaurant Seinpost, Scheveningen)


- Omar Dahak (Restaurant Het Nonnetje, Harderwijk)


- Matthieu Kellenaers (Restaurant Het Arsenaal, Naarden)


- Ruben van Dieten (Restaurant Hotel Savelberg, Voorburg)


- Willem P. van Dreumel (De Zwethheul, Delft)