Gemeente Lisse

Start reconstructie Broekweg en herinrichting Kanaalstraat

Lisse, 28 oktober 2004

Op maandag 15 november 2004 start aannemingsbedrijf BAM infra met de reconstructie van de Broekweg (gedeelte Hyacinthenstraat Kanaalstraat) en de herinrichting van de Kanaalstraat (gedeelte Broekweg Gladiolenstraat). Ook worden enkele gedeelten van aangrenzende wegvakken, met name in de Geraniumstraat en de Van Speykstraat, meegenomen. Het plan voorziet onder meer in het vervangen van de riolering in de Broekweg en het aanbrengen van een extra regenwaterriool in de Kanaalstraat. Daarnaast gaat het om een herinrichting van de openbare ruimte, nieuwe verhardingsmaterialen, een asfaltverharding in de Broekweg, nieuwe groenvoorzieningen en aanpassing van de openbare verlichting. Bij de herinrichting van de Kanaalstraat wordt in dit gedeelte Kanaalstraat eenrichtingsverkeer m.u.v. (brom)fietsers ingesteld in de richting van het centrum. De verwachting is dat de totale werkzaamheden, afhankelijk van de weersomstandigheden, in circa 20 weken worden uitgevoerd.

Werkvolgorde
De werkzaamheden worden globaal in drie fasen uitgevoerd. De eerste fase (start werkzaamheden) betreft het kruispunt Kanaalstraat Broekweg, gepland van 15 november 2004 t/m 10 december 2004. De tweede fase betreft de Broekweg, gepland van 13 december 2004 t/m 11 maart 2005.
De derde en laatste fase betreft de Kanaalstraat gepland van 14 maart 2005 t/m 15 april 2005.
Genoemde perioden zijn natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden.

Verkeer/wegafsluitingen
Voor de uitvoering is het noodzakelijk om telkens (een gedeelte van) het betreffende weggedeelte voor het verkeer af te sluiten. Tijdens de eerste fase van het werk zal het doorgaand verkeer van en naar Lisserbroek worden omgeleid via de N207, tijdens de tweede fase kan het verkeer afwikkelen via de Kanaalstraat en tijdens de derde fase via de Broekweg. Tijdens de uitvoering kan in het afgesloten gedeelte niet worden geparkeerd.

Tijdelijke verkeersmaatregel
Om de bereikbaarheid van het gebied Kanaalstraat Gasstraat tot de Ringvaartbrug tijdens deze eerste uitvoeringsfase vanuit de gemeente Lisse, met name voor hulpdiensten, te garanderen wordt het eenrichtingsverkeer in de Gasstraat tijdelijk omgedraaid. Het is voor bestemmingsverkeer dan wel mogelijk via de Gasstraat en de Ringvaartbrug Lisse te verlaten. Vanuit Lisserbroek is het dan tijdelijk niet mogelijk om via de Ringvaartbrug Lisse binnen te komen.

Nutsbedrijven
Tijdens de genoemde werkzaamheden zullen gecombineerd door de Nutsbedrijven (de Nuon) diverse kabels en leidingen (gas, water en elektra) worden vervangen.

Overlast
De diverse werkzaamheden bezorgen de omwonenden en het overige verkeer de nodige overlast. Getracht wordt de uitvoeringsduur en de overlast tot een minimum te beperken.

Foto: Persbericht