Gemeente Dordrecht


---

Start werkzaamheden Galileïlaan

Vincent Brinkhof
Vanaf maandag 15 november starten de wegwerkzaamheden op de Galileïlaan. De aanpassingen moeten leiden tot een betere doorstroming van het verkeer richting Sterrenburg. Tijdens de werkzaamheden zijn enkele rijstroken afgesloten voor verkeer. De Galileïlaan is wel gewoon te gebruiken. Houd wel rekening met enige verkeershinder. Buiten werktijden is de Galileïlaan gewoon begaanbaar.

De linker rijbaan van de afslag naar de Keplerweg wordt langer gemaakt. Hierdoor is de opstellengte op deze rijstrook tot aan de verkeerslichten langer. Het verkeer op de doorgaande rijstrook kan dan vaker ongehinderd doorrijden.

Afstellen van verkeerslichten
De verkeerslichten op de Galileïlaan worden zo afgesteld dat ook dit de doorstroming van het verkeer zal bevorderen.

Verbreding van de weg
Tussen de afslagen naar de Kapteynweg en de Planetenlaan wordt het totale wegprofiel van de Galileïlaan verbreed. Ook hier worden de opstelvakken voor de verkeerslichten langer. Deze maatregelen zorgen voor een betere doorgang van het verkeer naar voornamelijk de Planetenlaan.

Door het verbreden van de weg is het nodig vier bomen te rooien: twee zilveresdoorns in de middenberm bij de linksaf strook naar de Kapteynweg en twee platanen in de groenstrook van de Planetenlaan.

De werkzaamheden zijn voor zaterdag 4 december afgerond. Alleen onvoorziene omstandigheden of slecht weer kunnen voor vertraging zorgen.