Gemeente Barneveld


Maandag 15 november installatie onderzoekscommissie Veller

Op maandag 15 november heeft de onderzoekscommissie Veller haar eerste vergadering. Voorafgaand aan die besloten vergadering, wordt de commissie formeel geïnstalleerd. Dit gebeurt om 20.00 uur in het Oude Raadhuis in Barneveld door burgemeester Burgering als voorzitter van de gemeenteraad. De onderzoekscommissie bestaat uit drie personen:
* mr. A.P. Bouw

De heer Bouw is gepensioneerd en woonachtig in Barneveld. Zijn laatste fulltime functie was advocaat en procureur in Amersfoort en Barneveld. Uit die functie is hij vooral bekend met financiële aangelegenheden.
* mr. H.A. van Gameren

De heer Van Gameren is rechter-commissaris te Breda en woont in Goirle. In de afgelopen drie jaar heeft hij een drietal integriteitonderzoeken verricht in gemeenten. In de periode 1999 tot 2003 is de heer Van Gameren rechter in de sector bestuursrecht geweest.

* Mr. H.E. Koning

De heer Koning is gepensioneerd en woonachtig in Oosterbeek. Voor zijn pensionering had de heer Koning onder anderen de functie van president van de Algemene Rekenkamer. Ook is de heer Koning staatssecretaris van Financiën en Binnenlandse Zaken geweest en lid van de Tweede Kamer. De heer Koning is voorzitter van de onderzoekscommissie Veller.

Burgemeester Burgering installeert de commissie en geeft daarbij onder meer een toelichting op de opdracht aan de onderzoekscommissie. Namens de commissie geeft de heer Koning korte reactie. Aansluitend gaat de commissie verder met haar eerste vergadering die in beslotenheid plaatsvindt.

Barneveld, 9 november 2004
Communicatie
Project Toekomstige woonwijk Veller