Gemeente Houten



---

Fiets in het rek, is niet zo gek!

---

Maandag 15 november start de gemeente met de actie 'Fiets in het rek, is nog niet zo gek!' Na een periode van waarschuwen, gaan foutgestalde fietsen naar het Afvalscheidingstation. Voor EUR15 krijgt de eigenaar daar zijn bezit terug.

---

In de buurt van het station staat de stoep vaak vol met foutgestalde fietsen. Dit levert overlast en irritatie op. Steeds meer voetgangers hebben hier last van, mensen in een rolstoel of met een kinderwagen komen er soms maar moeilijk door en bij calamiteiten vormen de fietsen een belemmering voor brandweer en ambulance.

De gemeente Houten heeft in het stationsgebied onlangs ruim 300 extra fietsklemmen geplaatst. Met ruim 2000 stallingplekken is er nu voldoende gelegenheid om fietsen netjes te stallen. En wist u dat op plaatsen waar fietsen netjes staan geparkeerd, het aantal fietsdiefstallen daalt?

Vindt u in de buurt niet direct een stallingplek? Zoek dan even verderop naar een lege klem. Vooral langs het spoor is vaak nog ruimte (zie Adobe Acrobat-document kaartje).

Eerst waarschuwen, daarna EUR15 betalen
Rondom het station staan vanaf maandag 15 november borden om de actie 'Fiets in het rek, is nog niet zo gek!' aan te kondigen. Eigenaren van foutgestalde fietsen krijgen een label aan hun stuur met een waarschuwing.

Vanaf 6 december worden verkeerd gestalde fietsen weggehaald. Om de fiets terug te krijgen, moet de eigenaar naar het Afvalscheidingstation aan de Veerwagenweg 8 in Houten. Op vertoning van een passende fietssleutel en een legitimatiebewijs krijgt de eigenaar daar tegen betaling van EUR15 zijn bezit terug.
---