Gemeente Capelle a/d IJssel

Kom kijken! Spannende schimmenvoorstelling

Het logo van BSN

Op maandag 15 november vertonen vijftien kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar een wervelende schimmenvoorstelling. De poppenkastvoorstelling wordt gehouden in de bibliotheek van s-Gravenland van 19.00 tot 20.00 uur. U bent van harte welkom om te komen kijken. De toegang is gratis.

Vanaf september zijn de kinderen tijdens de workshop Poppenkast, onder leiding van Ilse Heij van Poppentheater De Glimlach, hard bezig geweest met het voorbereiden van de voorstelling. In tien lessen van anderhalf uur werkten de kinderen naar de uitvoering toe. In het begin zagen zij een schimmenvoorstelling van Circus Vermicelli, het kleinste circus ter wereld. Na deze voorstelling experimenteerden de kinderen zelf met het maken van handschimmen.

In de daarop volgende lessen werd hun fantasie geprikkeld door spelopdrachten en dramaopdrachten waarbij de kinderen in groepjes een presentatie gaven. Ook verzonnen ze een verhaal voor de schimmenvoorstelling. Als volleerde poppenspelers maakten zij de poppen, decors en attributen en zochten ze naar bijpassende muziek en geluidseffecten. Natuurlijk oefenden ze de speeltechnieken.

Kortom, de kinderen zijn helemaal klaar voor een spannende voorstelling! U ook? Kom dan op 15 november naar de bibliotheek in s-Gravenland. De workshop Poppenkast werd aangeboden door stichting Wijkbelangen s Gravenland Intermezzo in het kader van de Brede School Netwerken-s-Gravenland/Capelle-West.