Landstede Open Huis


Snoezelruimte prikkelt zintuigen

Studenten van Landstede aan de Fuchsiastraat in Zwolle hebben vanaf maandag 15 november een werkplek in de school waar de praktijk optimaal nagebootst wordt. In een zogenaamd skillslab wordt de toekomstige werksituatie van de studenten van de opleidingen activiteitenbegeleiding en gehandicaptenzorg op een moderne manier benaderd.

In het lokaal zijn tal van materialen te vinden die ook in zorginstellingen gebruikt wordt, zoals een waterbed met trilstand en muziek. Voor verstandelijk gehandicapten, een van de doelgroepen waarmee de studenten na het voltooien van hun opleiding gaan werken, is ontspanning en rust heel belangrijk.

In een smoezelruimte een soort van ontspanningsruimte die je ook veel in zorginstellingen ziet worden de zintuigen geprikkeld, waarmee een ontspannend effect bereikt kan worden. Een gespecialiseerd bedrijf, dat ook voor zorginstellingen in de regio werkt en al veel meer van deze snoezelruimtes heeft gemaakt, heeft het nieuwe praktijklokaal bij Landstede ingericht.

Tot nu toe konden Landstede-studenten deze specifieke ervaring alleen opdoen tijdens stages in de betreffende bedrijven. Vanaf maandag kan dit dus ook gewoon in de dagelijkse lessen.