Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 10-11-2004

Televisie
Tweevandaag

Tweevandaag opiniepanel groot succes

Het TweeVandaag Opinie Panel telt na de start van de eerste enquête afgelopen maandag meer dan 10.000 geregistreerde panelleden. De redactie had als doel dit aantal binnen een jaar te bereiken. Letterlijk om vijf voor twaalf deze ochtend meldde zich het 10.000ste lid. Klaas Samplonius, hoofdredacteur TWEEVANDAAG: "Uit de aantallen die al zo snel zijn gehaald, blijkt dat mensen gehoord willen worden, dat ze hun mening willen geven. En wij bieden ze graag dat podium."

Al meer dan 10.000 mensen hebben via de website www.tweevandaag.nl hun profiel opgegeven. De leeftijdsgroep tussen 40 en 54 jaar is het best vertegenwoordigd met 34 procent. De groep in de leeftijd van 24 tot 39 jaar maakt bijna een kwart uit van de mensen die zich tot nog toe voor het panel hebben opgegeven. Zo'n tien procent is ouder dan 65 jaar.

De respons op de eerste enquête over de 'kwaliteit van het kabinet Balkenende' die afgelopen maandag van start is gegaan, is tot nu toe 73,5 procent. Het resultaat van deze enquête wordt maandag 15 november in de uitzending van TweeVandaag bekendgemaakt. De tweede enquête, die gisteren aan de panelleden is aangeboden en open blijft staan tot en met aanstaande vrijdag, heeft op dit moment een respons van 64,5 procent. De uitslag van deze enquête over het thema 'veiligheid in de wijk' komt aan bod in de uitzending van dinsdag 16 november.

Via het TweeVandaag Opinie Panel wordt aan geïnteresseerden de mogelijkheid geboden hun mening te laten horen. Met enige regelmaat krijgen zij per email een aantal vragen voorgelegd over bijvoorbeeld gezondheidszorg, arbeid en pensioen, onderwijs, veiligheid en integratie. Bij elke enquête wordt vermeld wanneer de resultaten bekend worden gemaakt in de uitzending. Uiteraard zullen de uitslagen, als dat relevant is, voor een reactie aan politici en andere betrokkenen worden voorgelegd.

Zie ook: www.tweevandaag.nl