Gemeente Oirschot

Ondertekening convenant herontwikkeling dorpshart Middelbeers

Op maandag 15 november aanstaande ondertekenen zeven partijen het startconvenant voor de herontwikkeling van het dorpshart Middelbeers. De gemeente Oirschot, Ondernemers-vereniging de Beerzen, Platform Hart voor de Beerzen, Rabobank Oirschot - de Beerzen, Stichting Thuiszorg Kempenstreek, Stichting Gezondheidszorg Middelbeers en het Woningbedrijf willen hiermee een belangrijke impuls geven aan de leefbaarheid van De Beerzen.

De zeven convenantpartners gaan werken aan een nieuwe inrichting van het dorpshart van Middelbeers. Dat betekent dat er rondom het Doornboomplein een cluster van medische en economische voorzieningen komt, evenals woningbouw voor senioren en gehandicapten. Daarnaast wordt gestreefd naar de ontwikkeling van een eenvoudige kleinschalige ontmoetingsruimte. Met name dit laatste aspect is ingegeven door de wensen van de Beerzenaren zelf, vertegenwoordigd door het Platform Hart voor de Beerzen.

De ondertekening van het convenant is het officiële startsein van het project Herontwikkeling Dorpshart Middelbeers. De betrokken partijen hebben, naast de afspraken in het convenant, ook een gezamenlijk programma van eisen en wensen gemaakt. Om uiteindelijk van startconvenant tot een herontwikkeld dorpshart te komen, zal nog een aantal grote stappen genomen moeten worden.

Dit is een persbericht van de gemeente Oirschot (8 november 2004).