Gemeente Leiden

Uitbreiding afvalinzameling Stationsgebied

Vanaf maandag 15 november gaat de dienst Milieu en Beheer vier maal per week afval ophalen op de Steenstraat en de Stationsweg. Bewoners en bedrijven kunnen vanaf dat moment op maandag, woensdag en vrijdag tussen 17.30 en 18.00 uur en zaterdag tussen 17.00 en 18.00 uur hun vuilniszakken buiten zetten. Gemeentelijke opsporingsambtenaren zullen extra controleren op naleving van de regels die gelden voor het aanbieden van afval.

Haarlemmerstraat
Meerdere dagen per week inzamelen in de avonduren gebeurt al langer in de Haarlemmerstraat en zijstraten. Daar heeft deze aanpak geleid tot een spectaculaire daling van de hoeveelheid zwerfafval op straat. Extra inzamelen in het Stationsgebied moet ertoe leiden dat de entree van onze gemeente schoon en opgeruimd blijft.

Leiden ruimt op!
Het inzamelen van afval in de avonduren maakt deel uit van het Haarlemmerstraat (proef)project en is onderdeel van het project Leiden ruimt op!

Nadere informatie bij Geeske Voerman, afdeling communicatie dienst Milieu en Beheer gemeente Leiden, telefoon 071-5167765

---- --