Multikabel


Colorful Radio tijdelijk van de kabel
12 november 2004

Op 15 november a.s. stopt de publieke omroep tijdelijk met de verspreiding van Colorful Radio via de kabel. Op gezag van de vice-president van de Amsterdamse rechtbank moeten de uitzendingen worden gestaakt, omdat deze in de huidige vorm in strijd met de Mediawet zouden zijn.

Hoewel tegen het vonnis beroep is aangetekend, ziet Colorful Radio zich gedwongen haar uitzendingen voorlopig tot het internet te beperken.Zo lang er geen definitieve uitspraak is in dit geschil heeft Multikabel besloten om de frequentie 89,4, waarop Colorful Radio via de kabel in het grootste gedeelte van Multikabel-gebied werd uitgezonden, nog enige tijd vrij te houden.

In de gemeenten Laren en Muiden was de frequentie van Colorful Radio op de kabel 97,4 MHz. Ook hier zullen de uitzendingen van Colorful Radio worden stilgezet.

Mocht blijken dat een terugkeer van Colorful Radio met een programma-inhoud zoals indertijd geadviseerd door de Programmaraad binnen afzienbare tijd niet haalbaar is, dan zal Multikabel zich opnieuw beraden over een mogelijke andere invulling van de vrijgekomen frequentie.