Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


14 november 2004


Twee automobilisten en twee inzittenden zijn zondagmiddag 14 november omstreeks 16.00 uur slaags geraakt op de A50, ter hoogte van de afslag Hattem. Drie mannen moesten zich onder doktersbehandeling stellen. De vechtpartij deed zich voor na onenigheid in het verkeer.


Een 25-jarige bestuurder met zijn twee mannelijke en een vrouwelijke passagier, allen afkomstig uit Nijmegen, reed vanmiddag op de snelweg richting Zwolle op de linkerbaan. Hij naderde tot kort achter de auto van een 48-jarige man uit Zuid-Beijerland die aan het inhalen was. Deze bestuurder vervoerde drie passagiers, twee vrouwen en een kind. De 25-jarige bestuurder liet de auto voor hem met lichtsignalen weten dat hij erlangs wilde. Nadat de auto's elkaar passeerden, werden er vermoedelijk over en weer gebaren gemaakt, werd afgesneden, beurtelings ingehaald en geremd. Hierna stopten beide voertuigen op de vluchtstrook. De inzittenden stapten uit en raakten slaags. De 48-jarige man werd neergeslagen. Getuigen en familie zouden getracht hebben dit te voorkomen.
De politie kwam ter plaatse. Twee van de drie mannen uit Nijmegen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Zij liepen verwondingen aan hun handen op. De drie Nijmeegse mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. De 48-jarige man hield aan de vechtpartij kneuzingen op het hoofd, een pijnlijke borstkas, een gescheurd vingerbotje over en verwondingen aan zijn gezicht op die in het ziekenhuis gehecht werden.


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 58



---- --