Ingezonden persbericht


weer minder kinderen aan de sport?

Schoonebeek, 15 november 2004

Door de oprichting van het Nationale Sport Garantie Plan hoeft niemand in Nederland meer zonder sport of creatieve club of vereniging te zitten. Vaak wordt om financiële redenen besloten geen lidmaatschap bij een club of vereniging aan te gaan. Of bij terugvallende inkomsten worden zulke lidmaatschappen opgezegd.

Sport of creatief bezig zijn is belangrijk, voor kinderen in hun sociaal maatschappelijke ontwikkeling, voor volwassen zeker vanuit sociaal oogpunt een must. Immers te veel mensen, zowel kinderen als volwassenen, raken in een isolement.

De steeds jonger wordende crimineel, ligt volgens het Nationale Sport Garantie Plan, mede in het feit dat kinderen maar op straat lopen en zodoende criminele activiteiten gaan ontplooien.

Mensen die nu op bijstandsniveau vertoeven kunnen een bijdrage vragen bij de gemeenten, maar dat dan toegewezen bedrag is niet toereikend om alleen al de contributie te betalen. Laat staan de bijbehorende kleding en schoeisel. Het Nationale Sport Garantie Plan gaat hierbij

Maar gezinnen waar wel genoeg inkomen is kunnen zich straks gaan verzekeren via een op te richten verzekeringsmaatschappij, waarbij het lidmaatschap van een vereniging verzekert zal blijven in.

Het bestuur zal op 1 januari 2005 verandert gaan worden zodat het familie aspect verdwenen zal zijn. Ook zal een advies commissie in het leven geroepen zijn, waar commissieleden hun advies zullen geven over tal van zaken zoals : financiële zaken, communicatie en bedrijfsvoering.

Het initiatief is mede ontstaan omdat de gevestigde orde te veel kijkt naar bestaand talent en niet of afdoende naar verborgen talent. Steeds vaker horen we bondscoaches zeggen er is te weinig instroom naar de top. Dat is voor weinigen weggelegd, dat toptalent zijn, maar het is er wel degelijk, maar sport nog niet.

www.sportjeugd.nl

Namens het bestuur Voorzitter L. Notten, Secr/Penningmeester J. Notten de Vries

0524533708 of 0623658867

Nationaal Sport Garantie Plan

Iedereen heeft rechten, ook recht op sport en/of creatief bezig zijn

Onderdeel van de Stg. Robin Hood rekening

Westerbeek 1, 7761 GB Schoonebeek

0524 533708 of 06 23658867

www.sportjeugd.nl