Politiebond ACP

Veiligheidsvesten: stand van zaken

De normering van de veiligheidsvesten is klaar. Dat betekent dat bekend is aan welke eisen de vesten moeten voldoen op het gebied van kogel-, steek- en naaldwerendheid. Ook is gekeken naar draagcomfort en materialen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) legt op dit moment de laatste hand aan de documenten. Daarna worden deze zo snel mogelijk naar de korpsen verzonden.

De normale procedure is dat er een Europese Aanbesteding volgt. Wanneer er binnen Europa een bestelling boven een bepaald bedrag wordt geplaatst, moet dit bekend worden gemaakt op de Europese markt zodat iedere producent kans maakt om die opdracht uit te voeren. Een Europese Aanbestedingsprocedure kan maanden duren.

De Politievakorganisatie ACP weet dat de druk op de politie momenteel zeer groot is. Gezien alle ontwikkelingen van de afgelopen tijd, is het belangrijk dat collega´s zich veilig voelen op straat. De roep om veiligheidsvesten wordt steeds groter. De Minister erkent het belang van veiligheidsvesten en gaat op dit moment na of we om het proces van de aanbesteding heen kunnen. Wanneer dat het geval is, zal de bestelling en de vervaardiging in zeer rap tempo plaats gaan vinden. Volgende week verwacht de ACP een uitslag van het onderzoek van de Minister. Uiteraard zullen wij dat via deze weg aan u laten weten.

Wil je reageren? Klik hier en stuur ons jouw mening per e-mail.