Gemeente Gouda


04.267 bloemetje bij verblijfsvergunning

datum: 12 november 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Karin Westerink
telefoon: 0182 - 588393

bloemetje bij verblijfsvergunning

Vandaag, vrijdag 12 november, hebben wethouder Van der Sluijs en mevrouw Verlinden van Vluchtelingenwerk Gouda felicitaties in de vorm van een boeket bloemen gebracht naar de heer Dara. Hij is zeven jaar geleden uit Irak naar Nederland gevlucht. Nu heeft hij na zeven jaar zijn verblijfsvergunning toegewezen gekregen. Met deze felicitatie willen de wethouder en Vluchtelingenwerk tot uitdrukking brengen dat de voormalig asielzoeker van harte welkom is in Gouda en dat zij verheugd zijn dat er voor hem een einde is gekomen aan een lange periode van onzekerheid.

Eerder dit jaar hebben een familie uit Turkije en een familie uit Soedan na tien jaar eveneens een verblijfsvergunning gekregen.

Vluchtelingenwerk behartigt de belangen van asielzoekers. Zij geeft juridische begeleiding, onderhoudt de contacten met advocaten, legt de asielprocedure uit en verzamelt relevante informatie voor de cliënten. In de vaak lange en moeilijke periodes van onzekerheid waarin asielzoekers wachten op een verblijfsvergunning is Vluchtelingenwerk ook steun en toeverlaat.


-- einde bericht --