Gemeente Gouda


04.264 start kunstronde 2004

datum: 11 november 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Karin Westerink
telefoon: (0182) 58 83 93

start kunstronde 2004
kinderen ontdekken kunst

Wethouder Siebe Keulen geeft op maandag 15 november om 11.00 uur in de Goudse Schouwburg het startsein voor de Kunstronde 2004. Met een symbolisch gebaar draagt de wethouder tevens de organisatie van de Kunstronde over aan Kunstencentrum De Werkschuit. Ook dit jaar wordt de Goudse binnenstad bevolkt door leerlingen uit groep 6 en 7 van het basisonderwijs, 1780 leerlingen doen mee aan de Kunstronde 2004. Zesentwintig Goudse kunstenaars en instellingen hebben een gevarieerd activiteitenaanbod voor de leerlingen samengesteld. Kunstronde: vooral veel zelf doen!
Op bezoek bij kunstenaars, streetdance, de voorstelling Dolfje Weerwolfje, pottenbakken en kijken naar kunst. Zomaar een greep uit het gevarieerde aanbod van de Kunstronde 2004. Dit jaar wordt de kunstronde gehouden op twee dagen: maandag 15 november en maandag 22 november. Op maandag 15 november gaan de leerlingen naar de Goudse Schouwburg en de Jeugdtheaterschool. Een week later is de workshopdag waarop de leerlingen kennismaken met het gevarieerde culturele aanbod van Gouda.

Gouda heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur, naast de bekende en minder bekende culturele instellingen, doen ook individuele kunstenaars mee aan de Kunstronde. Kunstenaars stellen hun atelier open voor de kinderen en gaan actief met ze aan de slag. Ook leren kinderen zelf filmpjes maken, kunnen ze luisteren naar een echte verhalenverteller of een workshop toneelspelen volgen. Te veel om allemaal op een dag te doen. Het is dan ook de bedoeling dat de kinderen nog eens met de klas of hun ouders terug komen.

kunstencentrum de werkschuit

Het is de negende keer dat de Kunstronde in Gouda plaatsvindt. De gemeente Gouda geeft de organisatie van de kunstronde vanaf dit jaar in handen van Kunstencentrum De Werkschuit. Hiermee wil zij de kunstronde een vaste plek geven in het culturele veld. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met het uitgebreide aanbod van kunst en cultuur in Gouda. Tegenwoordig doen bijna alle culturele instellingen en een groot aantal kunstenaars mee aan de Kunstronde. In totaal zijn er op twee dagen 26 verschillende activiteiten waaruit de scholen kunnen kiezen en er doen 84 klassen mee van 22 verschillende basisscholen uit Gouda.


- einde bericht -