Persberichten 15/11 ochtend

Regio 15-11-2004

Katwijk Politie zoekt getuigen De politie is op zoek naar getuigen van een steekpartij op de Helmbergweg op zaterdagavond 13 november rond 22.00 uur. Een 41-jarige man stond geparkeerd ter hoogte van het Andreascollege. Vervolgens stapte een onbekende man bij hem in de auto die na een korte woordenwisseling het slachtoffer meerdere malen stak. Een tweede man trok vervolgens het slachtoffer uit de auto waarna de twee met zijn auto wegreden richting Noordwijk. De politie zoekt getuigen van deze steekpartij. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Valkenburg Rijden onder invloed De politie heeft vrijdag 12 november een 17-jarige Katwijker aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een agent zag de Katwijker omstreeks 22.40 uur slingerend over de Hoofdstraat rijden. De Katwijker viel om toen hij stopte. Het lukte de Katwijker niet te blijven staan waarna hij door de agent werd geholpen. Omdat bij de Katwijker een alcohollucht werd geroken werd een blaastest afgenomen om het gehalte te bepalen. De uitslag was 685 ug/. De limiet is 220. Tegen de Katwijker wordt proces verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding De politie heeft zaterdag 13 november omstreeks 09.00 uur twee Leidenaren van 23 en 34 en een 24-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Hooigracht zag dat één van de verdachten een fles alcoholische drank opdronk. Een andere verdachte probeerde zonder te betalen met een krat bier de winkel uit te lopen. Twee van de flesjes waren al leeggedronken. Het personeel schakelde de politie in waarna de drie werden aangehouden. Twee van de verdachten, de 23-jarige Leidenaar en de Hagenaar, kregen een schikkingsvoorstel van 160 euro.

Leiden Geweld Het afgelopen weekend hield de politie vijf verdachten aan bij vijf zaken van geweld. In een uitgaangsgelegenheid aan de Pieterskerk-Choorsteeg ontstond op zaterdag 13 november rond 03.00 uur tussen de uitbater en een bezoeker ruzie waarbij over een weer klappen vielen. Zowel de 40-jarige uitbater als de 26-jarige bezoeker uit Leiden werden aangehouden en gehoord.

In de hal van een bioscoop aan de Steenstraat werd diezelde dag rond 20.40 uur 28-jarige vrouw uit Leiderdorp mishandeld door een groep jongeren die zich tijdens de filmvoorstelling misdroegen. De vrouw maakte daar opmerkingen over en kreeg na de voorstelling in de hal klappen van de jongeren. De politie heeft de jongeren nog niet kunnen achterhalen.

Later op de avond, rond 23.15 uur, werd een 17-jarige jongen uit Voorschoten in de Vrouwensteeg door een nog onbekende man geslagen en getrapt. De jongen kwam de man daar tegen. Er onstond een woordenwisseling waarna de klappen vielen. De politie heeft de verdachte van deze mishandeling nog niet weten aan te houden.

Kort na middernacht, op zondag 14 november rond 02.15 uur ontstond ruzie tussen een aantal bezoekers in een uitgaansgelegenheid aan de Vrouwensteeg Een 20-jarige man uit Leiderdorp mishandeld daarbij een 25-jarige man uit Leiden en wordt aangehouden. Rond 04.40 uur ontstond een vechtpartij bij een snackbar aan de Stationsweg. Twee groepen jongeren kregen het daar aan de stok met elkaar.

De politie arresteerde een 18-jarige jongen uit Voorhout en een 18-jarige jongen uit Warmond voor het mishandelen van een 16-jarige jongen uit Oegstgeest. Alle verdachten zijn na het politieverhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

Leimuiden Woninginbraak De politie doet onderzoek naar twee woninginbraken op vrijdagavond 12 november. In een woning aan de Goudenregenstraat en een woning aan de Kastanjelaan werd ingebroken. Men kwam in beide gevallen binnen via een raam. Uit beide woningen lijkt vooralsnog niets te zijn meegenomen.

Rijnsaterwoude Rijden onder invloed De politie heeft zondag 14 november omstreeks 01.50 uur een 35-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De Alphenaar werd gecontroleerd tijdens een controle op de Provincialeweg N207. Een blaastest gaf een uitslag aan van 630 ug/l. De limiet is 220. Tegen de Alphenaar wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed De politie heeft zondag 14 november omstreeks 01.30 uur een 43-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder werd op de Burgemeest Bruins Slotsingel staande gehouden voor een controle. Een blaastest gaf een uitslag van 755 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Waddinxveen Verkeersongeval Vrijdag 12 november vond er op de Dreef een verkeersongeval plaats. Een 20-jarige bestelautobestuurder uit Den Haag reed omstreeks 17.30 uur over de Dreef komende uit de richting van de Kanaaldijk. Bij de T-splitsing gaf hij geen voorrang aan een van rechts komende 25-jarige automobilist uit Waddinxveen. Een aanrijding was het gevolg. Een 20-jarige Waddinxveense uit de laatste auto raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Gouda Vernieling aan Pauluskerk Op 14 november 2004 werd rond 09.00 uur melding gedaan van vernieling aan een bijgebouw van de Pauluskerk te Gouda. Er werd een ruit ingegooid met een baksteen. Er is een fles gevonden met daarin een onbekende mogelijk brandbare vloeistof. Direct na de melding is de technische recherche van de politie een sporenonderzoek gestart. Later op de dag heeft de politie een buurtonderzoek gehouden en er is extra surveillance ingezet.

Lisse Onder invloed De politie heeft zaterdag 13 november een 70-jarige man uit Lisse aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed. De man reed rond 19.30 uur over de Heereweg toen hij met zijn auto een paaltje op een vluchtheuvel raakte. De politie heeft hem een blaastest laten afleggen. Waaruit blek dat hij gedronken had. De ademanalyse wees 760 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt ook het rijbewijs ingevorderd.

Lisse Rijden onder invloed De politie heeft op vrijdag 12 november even voor 24.00 uur een 51-jarige automobilist uit Lisse aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd op de Meer en Duin gecontroleerd waarbij er een blaastest werd afgenomen. De uitslag was 590 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.