NU'91

Verpleegkundigen en verzorgenden dreigen kind van de rekening te worden van Sociaal Akkoord
15-11-2004

NU91 pleit voor collectief vervroegd uittreden voor verpleegkundigen en verzorgenden

Met dit Sociaal Akkoord lijkt een einde te zijn gekomen aan de strijd tussen kabinet en vakbeweging. Positieve punten uit het akkoord zijn de mogelijk structurele loonsverhoging en het besluit om het SER advies te volgen op het gebied van de WAO.
Echter, dit akkoord heeft vooral op het onderwerp vervroegd uittreden en levensloopregeling veel open eindes die aan de onderhandelingstafels verder geregeld moeten worden. Dit baart NU91 zorgen. Ander punt waar NU91 zich zorgen over maakt is de nullijn voor de medewerkers in de Academische Ziekenhuizen.

Het Sociaal Akkoord is een bedreiging voor onze beroepsgroep. Met dit akkoord vervalt de collectieve maatregel, die het mogelijk maakte om met 62 jaar met pensioen te gaan. In plaats daarvan komen meer individuele afspraken in het kader van de levensloopregeling. NU91 pleit voor het collectief vervroegd uittreden van verpleegkundigen en verzorgenden als zij 62 jaar zijn.

Verpleegkundigen en verzorgenden hebben een slijtend beroep. Er zijn maar weinig verpleegkundigen die tot hun 65ste levensjaar in de uitvoerende zorg kunnen blijven werken. Het werk is daarvoor gewoonweg te zwaar.
Daarnaast is het zo dat een grote groep op 17 of 18 jarige leeftijd is begonnen met werken terwijl zij pas pensioen begonnen op te bouwen toen zij 25 waren. 40 pensioenjaren later zijn zij dus 65. Deze groep wordt gedwongen om de levensloopregeling te gebruiken om vervroegd uit te treden. Hiertoe kunnen zij sparen. NU91 vraagt zich af of dit wel betaalbaar is voor verpleegkundigen en verzorgenden.,Overigens maakt ook het grootste pensioenfonds voor verpleegkundigen en verzorgenden PGGM zich daar zorgen over: PGGM heeft wel zorgen over de betaalbaarheid van de levensloopregeling; werknemers mogen 12% van hun jaarsalaris sparen, maar voor de veelal lage en middeninkomens in de sector zorg en welzijn is dat weinig realistisch.

De levensloopregeling is bedoeld om te sparen voor betaald verlof. Het verlof zou voor allerlei doeleinden kunnen worden gebruikt. Verpleegkundigen en verzorgenden zijn echter gedwongen de levensloopregeling te gebruiken als mogelijkheid om eerder dan op hun 65ste te stoppen met werken en dreigen dus het kind van de rekening te worden.

NU91 wil zich aan de onderhandelingstafels inzetten voor collectief vervroegd uittreden van verpleegkundigen en verzorgenden als zij 62 jaar zijn.
Daarnaast onderzoekt NU91 de mogelijkheden voor aparte aanvullende arbeidsvoorwaarden voor verpleegkundigen en verzorgenden, zoals uitbreiding van het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden om de meest gedupeerde groep, die van 30 tot 55 jarigen reparatiemogelijkheden te geven.
Verder onderzoekt zij de mogelijkheden van verruiming tot deeltijdpensioen en functioneel leeftijdsontslag (eerder stoppen met behoud van 70% van het inkomen) voor verpleegkundigen en verzorgenden in de uitvoerende zorg.