Politie Amsterdam-Amstelland

Autobrand Koninginneweg
15-11-2004. Zaterdagavond rond elf uur werd een beginnende autobrand op de Koninginneweg door agenten in de kiem gesmoord. In de omgeving van de auto werden sporen aangetroffen die wijzen op brandstichting.
---

Inbraak dansschool: drie arrestaties
15-11-2004. In de nacht van zondag op maandag trof de politie na een melding van inbraak in een dansschool aan de Kinkerstraat drie mannen (18, 20 en 22 jaar) in het pand aan. De drie verzetten zich hevig tegen hun aanhouding.
De politie moest pepperspray gebruiken om ze onder controle te krijgen. Daarna werden ze aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.
Straatdealer op heterdaad betrapt

15-11-2004. Politiemensen in burger betrapten zondagmiddag een 54-jarige straatdealer op heterdaad toen hij in de binnenstad zijn verboden waar aan de man bracht. De dienders arresteerden de koper en de handelaar.

De straatventer had een aantal strips met verboden pillen bij zich. Toen hij op het bureau gefouilleerd werd kwam nog een zak met wikkeltjes uit zijn ondergoed tevoorschijn. De koper mocht na verhoor naar huis.

---
Vrouw verkracht: twee arrestaties
15-11-2004. Zaterdag werden twee mannen van 21 en 22 jaar oud gearresteerd die kort daarvoor een 26-jarige vrouw hadden verkracht in een woning in de Westerparkbuurt. Nadat de vrouw uit de woning wist te ontsnappen belde zij de politie die twee verdachten kon aanhouden in de woning.
Brand in gekraakt pand: een dode
15-11-2004. Een brand in een loods aan de Wenckebachweg heeft zondagmorgen het leven gekost aan een 27-jarige Amsterdammer. In het gekraakte pand werd een illegaal feest gehouden, waarbij honderden mensen aanwezig waren.
Zes mensen zijn met verwondingen opgenomen in diverse ziekenhuizen. De organisator van het feest, een 30-jarige man, werd aangehouden.
---

Videotheek overvallen Westwijkplein

15-11-2004. Zondagavond, even voor acht uur, werd een videotheek aan het Westwijkplein in Amstelveen overvallen. Een gemaskerde man bedreigde een medewerker met een vuurwapen en eiste geld. Hij verliet vervolgens het pand met een onbekend geldbedrag.

Vermoedelijk reed hij daarna, samen met anderen, weg op een scooter. De man was vrij lang, droeg een zogenaamd bomberjack en had gele handschoenen aan. Op zijn hoofd had hij een muts en zijn gezicht was met een sjaal bedekt.

---

Waxinelichtje oorzaak brand

15-11-2004. Bij een brand in een woning aan de Haarlemmerweg raakten zondagochtend rond zeven uur twee personen lichtgewond. De brand ontstond in een slaapkamer. De oorzaak is waarschijnlijk een brandend waxinelichtje naast het bed. De brandweer had de brand snel onder controle.