Ingezonden persbericht


Trend Micro maakt HouseCall geschikt voor alle browsers

Utrecht, 15 november 2004 - Trend Micro (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, heeft zijn online virusscanner HouseCall aangepast. Vanaf nu kunnen ook gebruikers van andere browsers dan Internet Explorer deze dienst gebruiken voor het scannen van hun pc en het verwijderen van virussen en andere kwaadaardige code.

Trend Micro introduceerde HouseCall in mei 1997. Computergebruikers kunnen met de dienst gratis de beveiliging van hun PC controleren door controle op virussen, wormen en andere kwaadaardige code. De nieuwe versie van HouseCall is ontwikkeld op basis van Java-technologie en werkt nu in combinatie met bekende besturingssystemen en browsers die het Java 2-platform ondersteunen. Dat zijn onder meer Firefox, Mozilla, Opera, Netscape en Microsoft Internet Explorer.

Het Computer Emergency Readiness Team (CERT) en het Duitse federale instituut voor informatiebeveiliging gaven onlangs het advies aan eindgebruikers om alternatieven voor Internet Explorer in overweging te nemen met het oog op beveiligingsbedreigingen.

"Trend Micro onderkent dat zijn klanten een keus willen hebben. En net zoals zij een andere browser dan Internet Explorer kunnen kiezen, moeten zij ook de mogelijkheid hebben om een virusscanner te kiezen, die werkt in combinatie met de browser en het besturingssysteem van hun voorkeur", zegt Raimund Genes, President of European Operations van Trend Micro.

"Door in HouseCall ondersteuning op te nemen voor browsers als Firefox, biedt deze dienst een bewezen en betrouwbare oplossing voor eindgebruikers die hun pc goed willen controleren. Het is tevens van belang om erop te wijzen dat deze service geen vervanging is van een goede bescherming tegen bedreigingen. Het is vooral een aanvulling op onze oplossingen, waaronder Trend Micro PC-cillin Internet Security."

Trend Micro HouseCall is gratis te downloaden op
http://uk.trendmicro-europe.com/consumer/products/housecall_launch.php

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers.

Ingezonden persbericht