Ingezonden persbericht


Persbericht

HHP introduceert mobile computer met Microsoft Windows Mobile

~ Dolphin 7900 kan 1D- en 2D-barcodes, alsook postcodes lezen en digitale foto s maken ~

15 november 2004 HHP (Hand Held Products), een toonaangevende producent van op imaging-technologie gebaseerde oplossingen voor gegevensverzameling, introduceert de Dolphin 7900-serie.

Deze nieuwste toevoeging aan HHP s mobiele aanbod wordt aangestuurd door HHP s Adaptus"-imagingtechnologie en kan 1D- en 2D-symbologieën lezen, alsook PDF417, postcodes en OCR. Daarnaast kan het apparaat digitale foto s nemen en handtekeningen opslaan. De compacte, ergonomische PDA-achtige vorm biedt de eenvoud in gebruik die nodig is in robuuste mobiele applicaties, die onder andere gebruikt worden bij route accounting, pakketbezorging, in de buitendienst, de transport en logistieke sector, de gezondheidszorg en de handhaving van de wet.

De Dolphin 7900 draait op Microsoft Windows Mobile" 2003 Second Edition-software voor Pocket PC s, Intel® XScale 400 MHz processor en Wireless Full Area Networking" (WFAN). Door middel van GSM/GPRS-, 802.11b- en Bluetooth-radio s op colocatie kan altijd en overal real-time data- en geluidscommunicatie worden geboden. De high performance systeemarchitectuur wordt aangestuurd door een 7,4 volt, 14,8 watt high-capacity Lithium-Ion accu die tevens de prestaties biedt die nodig zijn voor uitgebreide draadloze applicaties en applicaties waarbij veel barcodes moeten worden gelezen. Dit alles maakt de Dolphin 7900-serie de beste keuze voor gebruik in bijna alle applicaties onderweg en binnenhuis.

Met zijn robuuste PDA-vorm en uitgebreide mogelijkheden, is de Dolphin 7900-serie ideaal voor vele verschillende data- en voicecommunicatietaken. Zijn hightecharchitectuur met Microsoft s Windows Mobile 2003 Second Edition software biedt zowel ontwikkelaars als mobiele werkers een gebruiksvriendelijk, op industriestandaarden gebaseerd platform, aldus Roel Vreeburg, managing director EMEA bij HHP. Windows Mobile 2003 Second Edition biedt de meest optimale connectiviteitsmogelijkheden, zodat mobiele werkers toegang kunnen krijgen tot de laatste veranderingen in informatie. Dit kan bedrijven veel tijd en geld besparen.

Met HHP s op Windows Mobile-gebaseerde Dolphin 7900-serie kunnen mobiele medewerkers productiever zijn, doordat zij real-time toegang hebben tot informatie uit het hele bedrijf, zei Chris Hill, group product manager van de Mobile en Embedded Devices-divisie bij Microsoft Corp. De geavanceerde WiFi- en GSM/GPRS-connectiviteitsmogelijkheden van dit apparaat laten zien welke innovatie mogelijk is op het Windows Mobile-platform.

(349 woorden)

Bericht voor de redactie

Over HHP
HHP is een toonaangevende producent van op imaging-techniek gebaseerde oplossingen voor gegevensverzameling voor mobiele en draadloze applicaties en applicaties voor transactieverwerking, zoals barcodescanners, mobiele computers en transactieterminals.

HHP, een innovator op het gebied van data capturingproducten en -oplossingen, introduceerde in 1972 de eerste handheld barcode leespenscanner met commerciële potentie ter wereld. Sindsdien heeft het bedrijf baanbrekende en innovatieve producten op het gebied van barcode scanning op de markt gebracht, zoals lineaire en area imagers en image engines, de mogelijkheid om automatisch de juiste barcodesymbologie te selecteren, geavanceerde lineaire en 2D decoderingsalgoritmen en de eerste 2D-geschikte draagbare dataterminal ter wereld.

HHP s klantgerichtheid en haar sterke wereldwijde partnernetwerk hebben geleid tot een indrukwekkende klantenlijst. HHP mag vele bedrijven in de mobiele en industriële sector en de detailhandel tot haar klantenkring rekenen, waaronder The United States Postal Service, Heineken, Deutsche Bahn, Federal Express, Coca-Cola en Continental Airlines.

HHP is een particulier bedrijf en heeft wereldwijd meer dan 565 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Amerikaanse Skaneateles Falls. Het Europese hoofdkantoor staat in Eindhoven. HHP heeft tevens kantoren in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Spanje, China (Hongkong), Japan, Brazilië en de Verenigde Staten.

Voor verder persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com http://www.lewispr.com

All product and service names mentioned herein may be the trademarks of their respective owners.

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Van dit product is fotografie beschikbaar. Neemt u hiervoor contact op met Viviane Brokerhof van LEWIS (vivianeb@lewispr.com; +31 40 235 46 00)