Dienstenbond CNV

Acties VBA tegen gedwongen ontslagen
15-11-2004

In zeer goed bezochte ledenvergaderingen hebben de leden nog eens duidelijk gemaakt dat gedwongen ontslagen geen optie kan zijn in het Sociaal Plan, zoals VBA dat wel wil. Om de directie van VBA daarvan te overtuigen hebben de leden met grote meerderheid ingestemd met het organiseren van acties.

Afgelopen woensdag, 10 november, en donderdag, 11 november, hebben CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten gezamenlijke ledenvergaderingen gehouden. In deze vergaderingen hebben wij de laatste stand van zaken aan u uitgelegd. Zo hebben we u verteld dat er een groot verschil van inzicht bestaat tussen VBA en de bonden over hoe er met de mensen om gegaan moet worden die boventallig zijn.

VBA staat op het standpunt dat deze mensen zo snel mogelijk ontslagen moeten worden, waarna zij maximaal zes maanden van werk-naar-werk bemiddeld moeten worden. Lukt dat niet, dan zal na zes maanden VBA haar handen van deze mensen aftrekken.

CNV Dienstenbond wil een socialere oplossing; mensen kunnen boventallig verklaard worden en zullen dan op non-actief gesteld worden, zij worden dus niet ontslagen! Vervolgens gaan deze mensen een bemiddelingstraject in, waarin van werk-naar-werk bemiddeld wordt. Aan het einde van een bemiddelingsperiode wordt dan nog eens gekeken naar de mogelijkheden van deze mensen en hoe deze mensen verder (mogelijk individueel) begeleid kunnen worden naar een andere baan. We praten nog steeds over mensen die hun baan verliezen, niet over koude en zakelijke FTEs.

Tijdens de laatste onderhandelingen op 29 oktober zijn wij er met de directie niet uitgekomen hoe wij de tegenstelling over gedwongen ontslag kunnen oplossen. Dat is wel erg belangrijk, want dat uitgangspunt bepaalt de inhoud van het Sociaal Plan. Wij hebben daarop de ledenvergaderingen belegd, waarop wij u deze situatie hebben voorgelegd.

Op de ledenvergaderingen zijn veel en kritische vragen gesteld. De conclusie van de leden was echter wel dat wij vast moeten houden aan het uitgangspunt dat er geen gedwongen ontslagen mogen vallen. Om dat ook bij directie duidelijk te maken is, met grote meerderheid bij beide bonden, vastgesteld dat daarvoor acties nodig zijn. De leden hebben daarin ook aangegeven dat het hun serieus is, acties kunnen uiteindelijk, in het laatste geval, ook harde acties worden.

Bonden zullen op korte termijn een ultimatum stellen aan VBA waarin wij VBA oproepen hun standpunt te herzien ten aanzien van gedwongen ontslagen. We vragen VBA te reageren voor 24 november 2004. Wij zullen in dat ultimatum ook aangeven dat de leden bereid zijn tot acties.

Het wordt nog erg spannend bij VBA. Al eerder heeft u het kunnen lezen; hoe meer leden wij hebben, hoe beter de afspraken zijn die we kunnen maken. Dat geldt ook voor uw ongeorganiseerde collega, hij/zij profiteert ook van de inspanningen die de leden doen om een goed Sociaal Plan af te spreken. Maak hen lid! Het gaat iedereen bij VBA aan!!!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder Fedde Monsma. Dat kan per e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl of per telefoon: 0235670615.