Politie Limburg-Zuid

Datum ( 15 november 2004

Kerkrade; automobilist 'wijst agenten de weg' naar hennepplantage

Een Kerkraadse automobilist die in de nacht van zondag op maandag omstreeks 04.00 uur een politiecontrole wilde ontlopen bracht de achtervolgende agenten bij een woning waarin een hennepplantage bleek te zijn. De man reed over de St. Pieterstraat en Toupsbergstraat met verhoogde snelheid naar de Nassaustraat. Op de hoek met de Pr. Beatrixstraat vluchtte hij te voet. Op de Zonstraat werd de man, een 34-jarige Kerkadenaar aangehouden. De man weigerde mee te werken aan blaastest, reden om zijn rijbewijs in te vorderen. Op de plaats waar de auto werd aangetroffen, ontdekten agenten een kapotte ruit in een voordeur van een woning. In de woning troffen agenten een hennepplantage aan van 135 planten. Deze complete plantage werd inbeslaggenomen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de aangehouden man en de hennepplantage.

Geleen; politie zoekt daders autoroof

De politie zoekt de daders van een autoroof die zondagavond omstreeks 22.30 uur op de Frans Erenslaan in Geleen plaatsvond. Het slachtoffer, een 24-jarige inwoner uit Swisttal (D) moest onder bedreiging van een mes zijn auto afgeven, waarna een van de overvallers er met zijn auto vandoor ging. Het slachtoffer verklaarde dat hij vlak voor de kruising met De Kluis en de Spaubeeklaan met zijn auto was gestopt voor een andere auto die er stilstond met de knipperlichten aan. Een man die bij die auto stond te zwaaien kwam naar het slachtoffer toe en bedreigde hem met een mes. Hierop moest hij zijn auto afgeven waarna beide overvallers verdwenen. Van hen ontbreekt elk spoor.

Meerssen; politie houdt onwillige inzittende auto aan

In de nacht van zondag op maandag omstreeks 01.00 uur werd op de Kerkstraat in Meerssen een 23-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De man weigerde zich te verwijderen van een politieauto waarin een 27-jarige plaatsgenote zat die was aangehouden voor vermoedelijke dronkenschap. De vrouw zou naar het politiebureau worden overgebracht. Zij had in een auto gereden waarin ook haar 23-jarige plaatsgenoot zat en moest naar het politiebureau voor een blaastest. Daar bleek dat zij een bloed/alcohol promillage had van 0,7.

De 23-jarige Meerssenaar wilde met de politieauto meerijden. Nadat hij diverse keren een portier van de politieauto had geopend, werd hij aangehouden. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --