Vereniging Nederlandse Gemeenten

Wetsvoorstellen gekozen burgemeester ingediend bij tweede kamer

De wetsvoorstellen introductie gekozen burgemeester en verkiezing burgemeester zijn bij de Tweede Kamer ingediend. Ze zijn in grote lijnen gelijk aan de conceptwetsvoorstellen en slechts op onderdelen enigszins gewijzigd.

U kunt de tekst van de adviezen van de Raad van State, de reactie daarop van het kabinet en de tekst van de wetsvoorstellen vinden onder het actuele thema gekozen burgemeester op de homepage.

De VNG zal de voorstellen beoordelen aan de hand van de bestuurlijke nota VNG-standpunt lokaal bestuur en de benoemingswijze burgemeester. Ook zullen de resultaten van de ledenraadpleging en adviezen van de reguliere VNG-commissies bij de beoordeling worden betrokken.

Voor de behandeling van de wetsvoorstellen door de Tweede Kamer zal de VNG worden gevraagd om een reactie te geven aan de vaste kamercommissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Indien u naar aanleiding van en over deze wetsvoorstellen opmerkingen heeft die de VNG mee zou kunnen nemen in deze reactie en haar verdere belangenbehartiging, nodigen wij u graag uit om dat aan ons kenbaar te maken via het mailadres gekozenburgemeester@vng.nl.

Voor wat betreft de reactie aan de vaste kamercommissie kan dat tot 1 december 2004.

geactualiseerd op: 15 november 2004