Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


15 november 2004


APELDOORN - Vrouw rijdt geparkeerde auto aan


Een 73-jarige automobiliste uit Apeldoorn reed zondagmiddag (14/11) op de Kweekweg een geparkeerde auto aan met flinke gevolgen. De vrouw wilde rond 17.40 uur in een parkeerhaven parkeren maar kwam met haar voorwiel tegen de stoeprand aan. Zij schrok en wilde remmen. In plaats hiervan gaf zij gas en kwam tegen de stilstaande auto van een 44-jarige man uit Ede aan die net wilde uitstappen. Zijn auto kwam vervolgens tegen de auto van een 40-jarige man uit Teuge aan en diens auto raakte weer de auto van een 39-jarige man uit Ermelo. De 45-jarige echtgenote van de automobilist uit Ede liep door de klap nekklachten op. Later bleek dat zij een hersenschudding had. Ook haar man had last van zijn nek. De auto van de Apeldoornse liep behoorlijke schade op en werd weggesleept.


APELDOORN - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (15/11) op de Kalverstraat een 41-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol was. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 02.00 uur en constateerde dat hij te veel alcohol had gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,1. De politie maakte proces-verbaal op en gaf de man een rijverbod van vier uur.


APELDOORN - Diefstal van auto


Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (14/11) vanaf de Schrijnwerkershorst een bestelauto gestolen. Het gaat om een gele Mercedesbus met het kenteken VT-LR-34. De 56-jarige eigenaar ontdekte zondagmorgen de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Ruit van winkel ingegooid


Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag (15/11) de ruit van een drogisterijwinkel aan de Hoofdstraat ingegooid. Een omwonende hoorde maandagmorgen vroeg rond 05.25 uur een knal, ging kijken en zag dat er een ruit ingegooid was. Bij de kapotte ruit lag een aantal stenen. Een medewerkster van de winkel constateerde dat er op het eerste gezicht niets gestolen was. De politie gaat verder met het onderzoek.


APELDOORN - Hennepkwekerij opgerold


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een hennepkwekerij in een woning aan de Aristotelesstraat opgerold. De politie ging zondagmorgen vroeg rond 04.30 uur de woning binnen en ontdekte in de woon- en slaapkamer een hennepkwekerij die in bedrijf was. De politie nam de meer dan 400 planten en de installatie bestaande uit onder meer koolstoffilters, lampen en een waterpomp in beslag. De politie gaat verder met het onderzoek naar de verantwoordelijken van de kwekerij. De stroom werd illegaal afgetapt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --