Politie Amsterdam-Amstelland


Videotheek overvallen Westwijkplein

15-11-2004. Zondagavond, even voor acht uur, werd een videotheek aan het Westwijkplein in Amstelveen overvallen. Een gemaskerde man bedreigde een medewerker met een vuurwapen en eiste geld. Hij verliet vervolgens het pand met een onbekend geldbedrag.

Vermoedelijk reed hij daarna, samen met anderen, weg op een scooter. De man was vrij lang, droeg een zogenaamd bomberjack en had gele handschoenen aan. Op zijn hoofd had hij een muts en zijn gezicht was met een sjaal bedekt.

---

Waxinelichtje oorzaak brand

15-11-2004. Bij een brand in een woning aan de Haarlemmerweg raakten zondagochtend rond zeven uur twee personen lichtgewond. De brand ontstond in een slaapkamer. De oorzaak is waarschijnlijk een brandend waxinelichtje naast het bed. De brandweer had de brand snel onder controle.

---

Brand in gekraakt pand: een dode

Brand was in verre omgeving te zien

15-11-2004. Een brand in een loods aan de Wenckebachweg heeft zondagmorgen het leven gekost aan een 27-jarige Amsterdammer. In het gekraakte pand werd een illegaal feest gehouden, waarbij honderden mensen aanwezig waren.

Zes mensen zijn met verwondingen opgenomen in diverse ziekenhuizen. De organisator van het feest, een 30-jarige man, werd aangehouden.
---