Politie Gelderland-Midden

Arnhem - ongeval Pleijweg: twee gewonden en flinke schade
Publicatiedatum: 15-11-2004

Bij een verkeersongeval tussen twee auto's op de Pleijweg in Arnhem zijn zondagmiddag twee personen gewond geraakt. Beide auto's liepen zware schade op. Het ongeval gebeurde omstreeks één uur ter hoogte van de kruising met de Westervoortsedijk. Een 49-jarige man uit Veenendaal wilde vanaf de Westervoortsedijk de Pleijweg oprijden. In verband met verkeersdrukte door wegwerkzaamheden stond het kruisingsvlak vol met auto's. De Veenendaler zou naar eigen zeggen van één van de wachtenden een teken gekregen hebben de kruising op te rijden. Daarbij zag hij echter een van links over de Pleijweg naderende auto, bestuurd door een 33-jarige man uit Dieren, over het hoofd. Bij de botsing raakte de Veenendaler zelf gewond. Maar ook een inzittende van de auto van de Dierenaar liep verwondingen op. Beide slachtoffers zijn met onder meer nekletsel naar het Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem gebracht. Omdat er aanvankelijk sprake zou zijn van een beknelling van een van de slachtoffers werd ook de traumahelikopter ingezet. Deze kon echter onverrichter zake vertrekken. Beide auto's liepen zware schade op en moesten worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verdachte van autokraak opgepakt

Publicatiedatum: 15-11-2004

De Arnhemse politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Trans een 33-jarige man uit Doornenburg aangehouden op verdenking van inbraak in een auto. De man kon worden opgepakt dankzij getuigen. Die waarschuwden de politie nadat ze omstreeks half twee gezien hadden dat er op de Trans werd ingebroken in een geparkeerde auto. Agenten zagen kort na de melding de Doornenburger achterin de bewuste auto zitten. Tevens bleek een van de ruiten ervan ingeslagen te zijn. De Doornenburger werd hierop aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. Door de eigenaar van de auto is later aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - jongeren aangehouden na fietsdiefstal

Publicatiedatum: 15-11-2004

Drie Arnhemse jongeren (een meisje en een jongen van dertien en één vijftienjarige jongen) zijn zondagmiddag op de Jufferstraat in hun woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. Ook een 26-jarige vrouw werd daarbij aangehouden. Zij zou de agenten hebben beledigd terwijl zij de jongeren aanhielden. Omstreeks twee uur werd door getuigen gezien dat er op het Velperplein een fiets werd gestolen door enkele jongeren. De getuigen waarschuwden de politie en wisten een goede omschrijving te geven van de daders en de fiets. Agenten troffen even later op de Jufferstraat de fiets en de drie verdachten aan. Bij de aanhouding maakte de 26-jarige vrouw beledigende gebaren naar de agenten ten overstaan van omstanders. Zij kreeg later een dagvaarding uitgereikt. De drie jongeren zijn later na verhoor vrijgelaten; de fiets kon aan de eigenaar worden teruggegeven. Justitie beslist over het lot van de jeugdige verdachten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---